Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 895995
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
08.02.2013 13:00 - Кой стои за атентата в Сарафово???
Автор: georgesavoy Категория: Политика   
Прочетен: 1888 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.02.2013 13:00


Съществуват поне 10 основателни причини за съмнения относно официалната история, че автобус с израелски туристи е бил мишената на терористичния атентат,

пише журналистът Кавех Афрасиаби в статия на сайта Asia Times, цитиран от БГнес. Резултатите от аутопсията в София показаха, че мъртвият терорист бил "бял и имал светли очи" и първоначално беше определен за член на "Ал Кайда" - за голямо съжаление на израелците, които проявиха нулев интерес към заподозрян, различен от член на Хизбулла-Иран.

Съществуват доста доказателства, че взривеният автобус е бил празен и единственият пострадал пътник бил в съседен автобус и получил само леки наранявания, посочва журналистът.

Той изследвал десетки снимки на въпросните израелски туристи

и според него те несъмнено щели да получат доста по-сериозни рани на лицето и на други части на тялото си, ако бяха вътре във взривения автобус.

Отхвръкналата глава на атентатора беше намерена на около 60 метра разстояние от автобуса и първите кадри показаха рейса, обхванат от пламъци. Това прави невъзможно за мнозинството от 42-та предполагаеми пътници, особено за възрастните жени, показани на носилки на път за болницата, да избягат с малки или никакви телесни наранявания.

Оттук произтичат и следните 10 аргумента на журналиста, че Мосад стои зад атентата:

1. Защо аматьорското видео на автобуса, направено секунди след взрива, не показва никой да скача от него?

2. Защо толкова много пътници оцеляха само с леки наранявания на ръцете и краката при експлозия, извършена според българските власти с цели 3 килограма тротил пред автобуса?

3. Защо и как израелска група, известна като Закар, се появява веднага на мястото на инцидента и събира телата на загиналите при положение, че това трябваше да бъде направено от българите? Защо тази група беше на летището по това време? И къде бяха представителите на българските сили за сигурност през цялото това време, монополизирано от представителите на Закар в жълти униформи?

Впрочем, фактът, че българите позволиха на Закар пълен достъп до мястото на престъплението и пренасянето на мъртвите, които впоследствие бяха откарани бързо в Израел, говори много за пародията на полицейско разследване в България,

пише изданието ипродължава с риторичните въпроси.

4. Защо бомбата уби израелците, седящи в задната част на автобуса (според съобщения в израелски медии), и едновременно с това шофьора на автобуса отпред, а остави голямото мнозинство от останалите пътници в автобуса само с леки наранявания?

5. Защо някои очевидци разказаха пред медиите, че са опитали да излязат през предната врата, но установили, че тя е заключена и успели да излязат през дупка отстрани при положение, че както видеата, така и съобщенията показват мигновени пламъци, обгръщащи автобуса веднага след взрива?

6. Защо няма съобщения за наранявания на шофьора на втория автобус до взривения, който пострада сериозно при експлозията, особено от страната на шофьора? Възможно ли е убитият шофьор на автобуса да е този от втория?

7. Защо нямаше допълнителни мерки за сигурност, макар че според израелски медии преди кацането на самолета туроператорът на израелските пътници получил обаждане, че те ще бъдат "посрещнати с две бомби"?

8. Защо багажникът на взривения автобус беше празен и нямаше следа от багаж

- много снимки показват също вътрешната част на автобуса и отсъствието на отделение за багаж противно на твърдението на един от израелските пътници, който беше широко цитиран?

9. Защо паспортът и шофьорската книжка на предполагаемия терорист останаха непокътнати въпреки бушуващия пожар в автобуса?

10. Защо израелците върнаха скоропостижно всички пътници в Израел рано следващата сутрин вместо да позволят на българските следователи да ги разпитат?

Агентите на Мосад трябва да бъдат потупани по рамото за добре свършената работа, но техният сценарий може би беше прекалено спретнато изпълнен,

имайки предвид факта, че Нетаняху веднага посочи Хизбула и Иран или широкото използване на копие на горящ автобус, който при по-внимателно вглеждане се оказва различен от действително атакувания.

Израелците са майстори в изкуството на политическите манипулации и тяхната последна победа в България просто ни показва защо те са напред в играта и продължават да печелят битката за световното обществено мнение, завършва журналистът.

  


Тагове:   Мосад,   атентат,   Сарафово,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене