Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 897294
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Юли, 2015  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Криминале по неразрешени показни убийства
Автор: georgesavoy Категория: Политика
Прочетен: 897294 Постинги: 205 Коментари: 522
Постинги в блога от Юли, 2015 г.
image


Стандарт

/Поглед.инфо/ Интервю на Таня ДЖОЕВА за лорд Байрон, гърците и европейската периферия с Иво Христов, доцент и доктор по социология.

- Доц. Христов, след драматични преговори развръзката „Гърция" дойде, доколкото страната остава в еврозоната, банките отвориха. Но бяха наложени драстични мерки за икономии. Спечели или загуби Гърция от тази развръзка?

- СИРИЗА не дойде на власт с обещание, че Гърция няма да си плаща дълговете, а че ще води преговори да се спре източването на финансовата и икономическата кръв на страната под формата на нови и нови дългове, които в затворен магически кръг непрекъснато се увеличават. Предоговаряне на дълга означава две неща. Първо, че този дълг не може да бъде платен. Следователно може да бъде редуциран и разсрочен. Второ, да се постигнат лихвени и финансови условия, които го правят изплащаем. Дълговата примка около Гърция е конструирана така, че страната прилича на наркоман. За да избегне абстиненцията, страната трябва да получи нови и нови заеми, при които нейната икономика все повече се източва. Предложенията на МВФ и особено на така наречената Еврогрупа - една одиозна, неясна и незаконна организация, както я нарече Варуфакис, защото не е регламентирана в Европейския акт - водят до едно: Гърция няма да е в състояние да плаща дълговете и страната ще бъде разкостена. Ще бъдат взети пристанища, основни структури, ще бъде премахната възможността за гръцка икономическа експанзия на Балканите, каквато възможност имаше през 90-те години и през 2000 г. Страната ще бъде разпродадена на кредиторите.

- Чертаете твърде песимистичен вариант за гърците.

- Затова пък - верен. На Ципрас бе поставен ултиматум и той имаше два варианта: да се съгласи с предложенията, което той направи, и да се случат нещата, за които говорих. Втори вариант: да откаже и Гърция да излезе от еврозоната. От финансов и икономически проблемът щеше да стане геополитически. Въпросът бе, ако Гърция напусне еврозоната, към кого щеше да се насочи - към Русия и Китай, към САЩ или към друга световна сила.

- Правят впечатление признания на чужди туристи, че посещават Гърция от солидарност и че пак ще го правят. Светът сякаш се солидаризира с гърците. Какво ви говори това?

- Говори ми, че лорд Байрон отиде да се бие за една имагинерна Гърция (през 1823-1824 г. Джордж Байрон се сражава за Гръцкото движение за независимост и е почитан като национален герой в Гърция - б.р.), а нито един лорд не дойде да се бие за българското освобождение. Това не е било, няма и да бъде. В очите на западния свят Гърция има символен и цивилизационен смисъл. Гръцкото общество е добре развито, много по-добре от българското. Точно обратното беше преди 25 години. Нашата икономика беше два пъти по-голяма от гръцката, докато сега, дори в този момент, гръцката е пет пъти по-голяма от нашата. България престана да бъде индустриална и технологична държава, нейното грамотно и компетентно население се махна от страната. Има и друго - гръцкият туризъм е на светлинни години пред нещото, което се нарича български туризъм.

- Стана безпощадно ясно, че ние, българите, живеем по-зле от граждани на страна, която беше на ръба на фалита. Има ли някаква поука за нас от драмата с Гърция?

- Поука от какво? От начина, по който Европа се разправя с периферни страни, които се намират в имагинерната зона на европейското братство и единство, ако позволите да перифразирам стария лозунг? Или от това, че известно време периферни икономики може да живеят назаем и да бъдат зарибени, ако използвам уличния термин? За да може да бъдат хванати после за гърлото и изстискани. Аз не виждам да сме направили полезни изводи.

- Чуха се коментари, че в този вид - богат Север и беден Юг, Европейският съюз не може дълго да съществува.

- Този модел бе заложен в идеята за ЕС. А еврозоната е структирирана така, че да обслужва реално един-единствен център на ЕС, който се нарича Германия - четвъртата експортна икономика в света и първа в Европа. Това става за сметка на всички останали. За сметка на по-слаби икономики, разделени в няколко пояса - слаборазвити юг и изток, средноразвити страни като Австрия, Франция, Полша и ядрото около Германия. Това, което прави Германия, е икономически логично, но върху костите на цялата европейска периферия.

- Ще получи ли размах новото ляво след случая „Гърция", или ще залинее?

- Случаят „Гърция" бе като в поговорката „бий самара, да се сеща магарето". В ролята на магарето са Италия, Испания, слабите икономики в Южна и Източна Европа. Ясно беше показано, че опит за еманципация няма да бъде допуснат. 
Европейският проект е заложен върху базово противоречие, което рано или късно ще се взриви. Както казва социологът Андрей Райчев, не може една страна да произвежда мерцедеси, друга - домат, и да се смята, че между тях може да има икономически паритет. Едната ще бъде слуга, другата - господар. Това е азбуката на икономическата наука. 
Последствията - Европа ще се превърне в геополитически придатък на Америка и в хлабава икономическа конфедерация със силно ядро около Германия, разбирайте Австрия, Чехия, Бенелюкс, Скандинавия.

- И в БСП се чуха гласове, че ПЕС пречи за промяната й. Доколко европейското статукво спъва националните политики и каква е ролята на националните елити?

- Зависи. Ако говорим за националния елит на Германия, националният интерес на тази държава съвпада с елитарния интерес на Германия, а той - с нейното водещо положение в Европа. Когато говорим за доминиращ европейски интерес, трябва да разбираме доминиращ германски интерес, подкрепящ и френския, тъй като Франция все повече изпада до треторазрядна държава в сравнение с Германия. 
Що се отнася до националните елити, имате противоречие в дефиницията. В момента, в който те са вкарани в европейския елит, престават да бъдат национални. Единият вариант е отчаяно да се борят известно време, както Гърция или Чехия при Вац­лав Клаус, или обратното - да станат част от европейската бюрокрация с цел да извлекат изгоди от геополитическото състояние. Мисля, че нашият елит прави второто. Но не в полза на България, а в своя полза.

- Същият този елит, или част от него, превръща България в плацдарм срещу Русия. Каква е ролята на реформаторите в този процес и как очаквате да се развие той?

- Няма да се развие. Очевидно в Украйна се върви към известно замразяване на конфлик­та, което не означава, че той ще бъде разрешен. 
В България има три групи с отношение по казуса. В едната са така наречените реформатори, за които е ясно чии интереси изпълняват. ГЕРБ имат разумна и изчаквателна позиция, защото знаят до какво може да доведе престараването в едната или другата посока. В третата група е ДПС, която споделя позицията на ГЕРБ. Споменавам влиятелните политически сили. И тъй като наесен ще се види „огром­ната" електорална мощ на някои политически сили, които иначе са кресливи по медиите, ще има разчистване и разместване на пластовете.

- Изпреварихте въпроса дали очаквате промени в управ­ляващата коалиция след местните избори.

- Очаквам. Тук е важен и гео­политическият натиск. Електорално джудже може да е значимо за външния фактор и ще стои в управлението с чужда тежест, не със своята собствена. Но е факт, че в нито една от областите, в които премиерът насади така наречените реформатори на пачи яйца, те не са постигнали грам напредък. Впрочем не съм очаквал друго.

- Затова ли ги наричате така наречените реформатори?

- Разбира се.

- Може ли геополитическото влияние да се намеси и в президентските избори догодина? Не е тайна, че Росен Плевнелиев има амбиции за втори мандат.

- Повече от сигурно е, че ще се намеси. Не че президентът има някаква функция в българския политически живот, но все пак е важна фигура.

- В същото време да припомним, че сегашният президент е единственият държавен глава на прехода, към когото неодобрението трайно преобладава над одобрението.

- Затова пък прави крупни гео­графски открития - че Крим е Украйна, а Украйна е в Европа. Дайте му шанс!

- Шансът може да дойде с референдума тази есен. Но за разлика от гръцкия, нашият ще бъде свързан по-скоро с технически въпроси.

- Гърция е страна с висока политическа култура, с активно и будно гражданско население. Да виждате такова нещо в България? Ние можехме да се сравняваме с Гърция преди 25 години. Сега сме обрулена страна. Ние имаме и възходи, но и жалки моменти. Сега моментът е точно такъв.

- Като социолог какво все пак очаквате от референдума?

- Очаквам да се провали по технически причини. Той е структуриран върху красиви залъгалки като мажоритарни избори или електронно гласуване. Това е технично отклоняване на вниманието, пращане на българина да гони Михаля с популярни лъжи.

- Кои лъжи имате предвид?

- Че като въведем мажоритарни избори, ще пратим в парламента ангели. Това показва примитивизма и инфантилизма в нашето обществено съзнание, което мисли, че сложните обществени проблеми се решават от един добър човек със свръхвъзможности. 
Смята се също, че с електронното гласуване ще бъдат елиминирани БСП и ДПС, защото близо 2 милиона емигранти няма да гласуват за тях. Но българите в Ню Йорк или другаде по света не са избягали, за да се занимават с България. Референдумът е подмяна на фундаменталния проблем - каква е българската политическа система, чии интереси представлява и може ли мъртвешкото статукво да бъде променено с технически залъгалки.

- А може ли?

- Не може. Активното мероприятие „референдум", рекламирано като средство за борба със статуквото, цели обратното - да замрази статуквото. Същевременно кръжецът около Росен Плевнелиев си въобразява, че допитването ще напомпа електоралните му мускули. Няма да ги напомпа.

Източник: Преса


Прочети цялата статия тук: Президентът ни праща да гоним Михаля - Поглед Инфо
Категория: Политика
Прочетен: 2291 Коментари: 0 Гласове: 1
Категория: Политика
Прочетен: 1778 Коментари: 0 Гласове: 0
Американци задръстват мрежата с хороскопи на Путин юли 12, 2015    

Публикувано в 20:16  часа

image

Странен народ се подвизава по етажите на властта в САЩ. Първо изгледаха всички видеоматериали с участия на Владимир Путин, лепнаха му аутизъм, облъчиха света с неговата „лудост”. След това го избраха за най-влиятелния политик на света. Папараци мачкат храсти да го снимат как лови риба, езди кон, звездобройци му правят хороскопи. Някои от тях надвишават 20 страници, с тълкувания на всяко известно събитие в живота му – от университетските години, до раждането на децата и смъртта на родителите му. И всяко от тези събития е погледнато през призмата на разположението на планетите към момента. Из мрежата циркулират десетки такива разработки, но няма предсказания за събитията в Украйна и казуса Крим, например.

Горещо се молим задокеанските шамани да не провидят и руски ракети над моравите на Белия дом. Резултатът ще бъде летален – човечеството вкупом ще се пресели в по-добрия свят.

Припомняме, че за пръв път Путин стъпва по високите етажи на властта през март 1999 г. Става секретар на Съвета за сигурност на Русия, а през август – министър-председател. Първият му президентски мандат стартира на 31 декември 1999 г.

 

ИЗВАДКИ ОТ НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ ХОРОСКОПИ НА РУСКИЯ                                                                               ПРЕЗИДЕНТ

 

                              Владимир Путин – Антихрист

 

Източник: Revelation13.net „…Защо казвам, че Путин е Антихриста, описан в книгата Откровение, глава 13? Има много причини, поради които съм сигурен, че Путин е лукавия, който ще доведе до Трета световна война. Най-сериозната причина е, че когато Путин дойде за пръв път на власт /9 август-б.р./, имаше необичайна астрологична карта. На 18 август 1999 г., имаше подреждане на планетите във форма на Голям кръст, най-необичайното планетно подреждане през последните две хиляди години. Големият кръст бе огънат и се свързва с Антихриста. Една седмица преди това, на 11 август 1999 г., имаше слънчево затъмнение над Европа. По отношение на слънчевото затъмнение, има пророчество от Нострадамус: „През 1999 г., в седмия месец, от небето идва един велик цар на терора, за да върне великия цар на монголите, Марс управлява триумфално преди и след… „.

Интересното е, че слънчевото затъмнение във Франция е на 11 август, а на 17 август космическата сонда Касини / проект на НАСА-б.р./ премина на хиляди мили над Земята по едно и също време с Големия астрологически кръст. Мисля, че Касини е холограма, символично паралелно събитие, свързано с идването на власт на Антихриста в лицето на Владимир Путин. Космическият кораб Касини достигна Сатурн през юли 2004 г., а сондата кацна на Титан в януари 2005 г. В гръцката азбука всяка буква е и номер, и Титан образува числото 666.

„Кралят на монголите“ означава,  че Путин ще властва в Азия….

Антихриста ще бъде победен от завърналия се Христос, както е описано в Откровение 19. Евентуалното му връщане в 2019-2020 с армии от извънземни и НЛО, може действително да бъде  инвазия на Земята от извънземни. А „Новия Ерусалим” в Откровение 21, може да означава гигантска извънземна град, който слиза на земята, след извънземно нашествие…Кометата, наблюдавана през ноември 2013 г., е открита от руски учени /септември 2012 г.- б.р./.  Свържете го с възхода на Антихриста Путин.  

  Годината на възход на Путин е белязана и от други събития. На 24 март 1999 г. НАТО започва бомбардировки над Югославия. Тогава за пръв път Алианса атакува суверенна държава. На 7 юни е сключено примирие.  През 1999 г. се разразява скандала „Моника Люински”, с искане за импийчмънт на президента Клинтън.

През 2004-05 година действащ президент на САЩ е Джордж Буш –младши, когото друг американски астролог определя като „луд”. Защо не Буш, а Путин е набеден за  Сатаната, авторът не казва.

Не става ясно и каква е връзката между американската космическа сонда с тезата за Путин-Антихриста, но ако се следва логиката на тълкуване на автора, може с по-голяма сигурност да се предскаже, че Антихриста се намира някъде в Съединените щати. „Кралят на монголите“ нападна Югославия, а след това й върна мира, възможно е и такова тълкувание. Но според цитирания източник, Путин е водач на злите сили, които ще бъдат победени от добрите. В хороскопа се вмъква и Хилъри Клинтън, като представител на добрия отбор, която, ако спечели президентските избори, ще усмири Бог Ра /Путин/.

 

                                          Путин е луд

 

Хороскоп на Дъглъс Паркър, професионален астролог с 30-годишен опит.

Д.Паркър:Владимир Путин е роден на 7.10.1952 г. Посоченият час на раждане – 9:30 ч. Източникът, Стив де Гроот, твърди, че има копие от медицинския акт.

/Авторът смята, че Путин е роден 2 минути по-рано- б.р./

Астрологична прогноза на Путин за 2006-2008

imageТова може да е началото на края за Путин, като популярността му бавно, но сигурно се подкопава от Нептун.  Ще започне през февруари 2006 г. и ще приключва през октомври 2007 г. Ще се чувства като в зона на военни действия, ще бъде подложен на продължителна атака от много и различни фронтове. Опитът за убийството му е вън от съмнение.

През май 2006 г. писах, че „секс скандал не е за подценяване” между март 2006 и октомври 2007 г.  Ако рождения му час е верен,  през 2007- 08 г. раздяла със съпругата…

Путин е като Джордж Буш, с енергията на луд политик. Има слухове, че е откраднал до 40 000 милиона щатски долара от руския народ. Той е с асцендент Скорпион, което го прави изключително потаен и интензивен. Цялата 2008 г.е сред най-лошите периоди в целия му живот.

 Путин се разведе официално със съпругата си през 2013 г., но подозренията за извънбрачните му връзки се завъртяха в медиите от 2006 година и по всяка вероятност са станали достояние на астролога. Астрологията не е ясновидство, тя може да очертае тенденции, но не гарантира, че ще се случат.

2010-2012 година

Време на пълно изтощение за Путин,  ще се чувства „изгорял” от здравословни проблеми и усещането, че  „живее в гробище“. В това време близки приятели, роднини или домашни любимци може да получат тежко заболяване и да умрат… Путин ще бъде наясно, че хората около него се смеят зад гърба му заради неговото поведение. Наркоманията може да се превърне в проблем. Здравият му разум ще бъде тестван в този момент.

2014- 2015 г.

Между май 2014 г. и февруари 2015 г., ще се случат световно значими събития и промяна в кариерата на Путин. В периода януари-октомври 2015 г. той ще бъде принуден да излезе от емоционална изолация. Депресията ще го смаже. Може да има проблеми с кръвта му (например високо кръвно налягане, анемия). Проблеми през 2015 г. – здравословни, семейни, липса на инициатива, чиято кулминация ще бъде през юли-август 2015 г. Много вероятно е  той да напусне поста си по това време.  

Цялостен анализ на хороскопа на Путин

Плутон в съвпад с Меркурий (кариера). Постигане на признание и сила. Слава, власт. Експерт в избраната от него област; желание да бъде значим. Потенциал да постигне успех в живота, способност да се организира, харизма, авторитет. Съдбата му е свързана с големи маси от хора, с лидерство в Русия.Генетична предразположеност към определено заболяване.(Майката на Путин почина от рак). Путин страда от тежка депресия. Един приятел в младостта на Путин, Сергей Ралдугин, го описва като „напълно неспособни да изразява чувствата си“.   Много сериозно болен човек. Евентуално проблеми с гърба или проблеми с костите.

Въпреки, че е експерт по бойни изкуства, той не може да поддържа жизнеността си на президент за дълъг период от време. Той ще рухне емоционално. Подобно на Уинстън Чърчил.

Вглеждайки се трагедиите в света – тероризъм, Ирак, кланета и войни в Африка, ядрената програма на Иран, които могат да доведат до война, се  плаша, че двама маниакални депресанти като Тони Блеър (той също е Сатурн в съвпад с Нептун) и Владимир Путин, ще произведат първия изстрел.

Меркурий в съвпад с  Нептун. Въображение. Липсата на яснота. Актьор. Неверен човек. Лъжец. Той има всички качества на президента Джордж Буш и австралийският премиер Джон Хауърд.

…………….

Бележка на редактора: Коректното политическо говорене оперира с приемане и неприемане на политики, не е признак на висока политическа култура да се критикуват личностни специфики и особености на характера.

Спрямо Владимир Путин дипломатичният етикет бе игнориран още в началото на първия му президентски мандат.

„Президентът на Руската федерация е ерудиран, но не е нужно да демонстрира всеки път знания, защото в негово присъствие другите може да се почувстват глупави. Не е в рамките на добрия тон…”, отбеляза преди време журналист в американски сайт. Така без да иска въпросният журналист огласи основната причина за личностните атаки към руския президент от американските медии и власти. Путин провокира комплекси за малоценност. Американците не обичат да се чувстват незначителни, да бъде поставяна под съмнение интелигентността им.

Оправданията за фиксациите към неговата личност- не е демократ, заплашва световния мир и добруването на собствения си народ, имат слаба тежест. Путин е толкова добър държавник, колкото и всички останали – тоест, далеч е от идеала. Големият му „недостатък” е че изпъква с реални качества пред някои западни лидери, формирали се като такива с теоретични концепции на политически консултанти, социолози, психолози и дебели наръчници. Путин не се вмества в матричната конфекция, той е продукт на самия себе си.

Сравнителният анализ между днешните световни лидери откроява Путин като „черната” овца в стадото на еднакво „белите”, с еднаква „подстрижка” на „руното”. Истинският мотива за  сгъстените личностни атаки към него.

Но има и нещо друго.

Вън от съмнение е, че американците имат добри психолози и астролози. По всяка вероятност  са видели в астрологичната карта на Путин нещо, което спестяват на публиката,  но застрашаващо самочувствието и претенциите им на водеща във всяко отношение нация, определена да върти волана на историята.  Това е едно от обясненията за нестихващия интерес към Путин, стигащ до налудни крайности. Горецитираните хороскопи са част от плана за превантивна защита- те са за манипулация на широката публика.

 

 

Между редовете.сом


Категория: Политика
Прочетен: 2541 Коментари: 1 Гласове: 0
Категория: Политика
Прочетен: 1884 Коментари: 0 Гласове: -1
Търсене