Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 895973
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Криминале по неразрешени показни убийства
Автор: georgesavoy Категория: Политика
Прочетен: 895973 Постинги: 205 Коментари: 522
Постинги в блога от Декември, 2014 г.
Няма да повярвате, гаранция!!!

http://vbox7.com/play:a97fa435a8

Категория: Политика
Прочетен: 1533 Коментари: 0 Гласове: 1

1. Лидерите поддържат психологическата уравниловка в тълпите. Ако примитивното психологическо единство на тълпата бъде нарушено, тя престава да съществува. Предотвратяването на това нежелателно състояние в изключително голяма степен зависи от влиянието на лидера. Волята на водача е едно от различията между него и тълпата. Членовете на тълпата инстинктивно се подчиняват на волята на своя лидер, без да изпитват никакво съмнение в неговите насърчения, заповеди и действия. Връзката между вялята на водача и уравниловката в тълпата има и обратна посока. Лидерът не би могъл да демострира волево поведение, ако властта му не се подкрепя непрекъснато от робското отношение на членовете на тълпата към него. Това стадно подчинение на безлични хора многократно умножава волята на лидера.

2. Лидерът възбужда вярата и илюзиите на тълпите. Вярата в илюзорни цели потиска и най-малките кълнове на разсъдък у човека от тълпата. Внушената вяра на тълпите така устойчиво и властно се вгражда в съзнанието на всички нейни членове, че те стават неспособни да действат по разсъдъчен път.

3. Лидерът е образец на поведение той излъчва обаяние. За Льобон обаянието е още един психологически фактор чрез който се обяснява зависимостта на тълпите от техните лидери. Масите едновременно ги възприемат и като образци на поведение, излъчващи обаяние. Лидерското обаяние Льобон сравнява с ефекта на хипнозата. Тълпата е патологично превлечена от своите водачи. Тя е в плен на тяхното обаяние. Какъвто и да е лидерът на тълпата, щом веднъж е приет от нея, той е гледан през цветни очила: всяка негова стъпка се приема позитивно, никоя негова заповед не среща съпротива.

4. Лидерът убеждава масите чрез твърдения, повторения и заразителност. Твърденията, които са по мярката на разсъдъка и чувствата на тълпите, трябва да се поднасят сами по себе се без логическия контекст на възникването им. За да може тълпата да разбере посланията, отправени към нея, те не само трябва да бъдат кратки и непротиворечиви, но и да са изпълнени със специфичен емоционален заряд. Твърденията трябва да са в съзвучие с най-нетерпеливите очаквания на масите. Техниката на повторение според Льобон задвижва в тълпата интегриращия механизъм на заразителността. Като следствие от неговото действие масите стават психологически единни и лесно се въвличат в екстремни форми на поведение. Веднъж възникналата тълпа изключва механизма на взаимното подражание между нейните членове; груповото поведенческо заразяване и подражание става еднопосочно от лидера към масата.

http://chitanka.info/text/12595-psihologija-na-tylpite
на този линк име още много поучителни неща

5. Подвижните схващания на тълпите и заповедите на лидера. Тълпите за разлика от отделните хора и социалните институции нямат собствена стратегия за социално поведение. Заповедите на лидера са догми, които бързо се настаняват в душите на тълпите, защото се приемат на подсъзнателно равнище.

6. Неуспехите на лидерите краята на тяхното обаяние и началото на тяхното унищожение. Неуспехът на лидера се приема за главната причина, довеждаща до негово психологическо и дори физическо унищожение. Колкото по-дълго във времето съществува тълпата, толкова по-нереалестични стават нейните очаквания към лидера. Настъпва предел, след който лидерът от обаятелна личност се превръща в източник на разочарование за масите. Отхвърляйки неуспелия лидер, тълпата се освобождава от негативните чувства към себе си. Тълпата създава и тълпата унищожава лидера.



Категория: Политика
Прочетен: 1850 Коментари: 0 Гласове: 1
Запад приготовил "Барбароссу-2" для раздела России Суббота, 13 декабря 2014 г. Просмотров 28042 Комментариев 12 Нравится 423 image

Павел Свиридов пишет:

Старый друг из "водоема" рассказал причину, по которой Ангела Меркель бьется в антироссийской истерике вот уже месяц.

Как известно, на саммите 20-ки в австралийском Брисбене у Путина была четырехчасовая встреча с Ангелой Меркель, в ходе которой последняя сказала: "Владимир, ну, вы же блефуете, у вас нет сил тягаться с США. Ваши ракеты просто не долетят до Америки."

На что российский лидер, после трехминутной паузы пристального взгляда на канцелярийну, вытащил из портфеля разработанный в Пентагоне  и утвержденный главами ведущих европейских стран-участниц НАТО план "Барбаросса-2" (наша разведка постаралась!), по которому Россия делилась на зоны влияния и оккупировалась войсками НАТО в ключевых центрах. 

"Это ваша подпись? - спросил он меркантильного ангелочка. Вспыхнув, она пунцово кивнула.

"Так, вот, может быть до Америки они и не долетят. Но до баз США на территории Германии достанут точно, это я вам гарантирую. Ну, может десяток другой  ракет и промажут и вместо базы упадут в Мюнхене или Франкфурте, это уж как получится".

Тетеньке стало плохо после этих слов и встреча была закончена. Путен улетел из Брисбена.

А вот проблемы со здоровьем канцелярейны остаются.

Как и с единством правящей коалиции в ФРГ.....

 
Категория: Политика
Прочетен: 2259 Коментари: 2 Гласове: 4

Една 11-15 годишна циганка, която вместо да учи роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :

- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето

- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето

- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"

- още 2,15 лв. МЕСЕЧНО соц. помощ за достигане на семейния ДМД

- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност

- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете

- 325 лв. е максимума на т.н. от ромите "КРАТНА ПОМОЩ"

- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ

- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )

Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО

Освен това циганката потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ние. (Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток !)

Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет

Освен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички цигани. (Не знам на каква стойност)

Тоест истинския резултативен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.

А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 240 лв. бруто, дохода е 188 лв. нето, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъци

НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА с ЕДНО ДЕТЕ,

ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА

Резултата от горните щедри пари е налице - малолетна, неграмотна, галопираща циганска свръхраждаемост в геометрична прогресия.

 


Категория: Политика
Прочетен: 1401 Коментари: 0 Гласове: 6
Търсене