Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 895973
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Декември, 2012  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Криминале по неразрешени показни убийства
Автор: georgesavoy Категория: Политика
Прочетен: 895973 Постинги: 205 Коментари: 522
Постинги в блога от Декември, 2012 г.
Шокиращи предсказания за икономиката през 2013 година Аналитиците на Saxo Bank направиха своите прогнози за Топ 10 на събитията в световната икономика догодина Публикувано: 20 дек. 2012, 09:54 | Обновено: 20 дек. 2012, 09:54 image image image image прочитания: 1304 | коментари: 2     Копенхаген, Дания image Снимка: REUTERS Световната икономика не се развива добре, догодина нещата ще се усложнят, прогнозират аналитиците на Saxo Bank в традиционните си пресказания за идващата нова година в икономически план.Според тях десетте най-важни събития, които могат да се окажат катастрофални за света, ако се случат, са:

1.Немският индекс DAX ще падне с една трета.
DAX бе един от най-успешните индекси през 2012 година, а когато водещата европейска икономика се развива добре, това дава сили и на другите европейски икономики. Но е възможно през 2013 година икономическия спад в Китай да удари приходите на най-големите немски компании сред които “Сименс”, “Даймлер” и BASF. Заедно с неизвестностите около новото германско правителство, което ще се излъчи след изборите през есента, може да се стигне до падане на индекса до 5000 пункта.

2. Sharp, Panasonic и Sony ще бъдат национализирани
Японската електронна индустрия преживява тежки времена, след като основните й конкуренти от Корея, начело със “Самсунг” печелят нови пазарни дялове в света. Съвкупните загуби на трите японски компании през 2012 година достигнаха 30 милиарда долара. Ако нещата не се подобрят, правителството на Япония може да национализира компаниите, така, както САЩ направиха това с компаниите от автомобилния бранш.

3. Соята ще поскъпне с 50%
Лошите климатични условия през 2012 година нанесоха сериозен удар върху реколтата. Запасите от тази основна фуражна култура в САЩ се намират в опасна близост до деветгодишен минимум. Ако реколтата не е добра и през 2013 година, усилващото се търсене на културата за биогориво, може да доведе до скок на цената й.

4. Златото ще падне до 1200 долара за тройунция
Икономическото въстановяване на американската икономика и намаляване на търсенето на жълтия метал в Китай и Индия вече провокираха масово закриване на инвеститорски позиции в злато. Хедж фондовете могат всеки момент да преминат от групата на купувачите в тази на продавачите и това със сигурност ще пробие цената от 1500 долара и вероятно ще доведе до стойности от 1300 долара за тройунция.

5. Нефтът ще поевтинее до 50 долара за барел.
Производството на течното злато в САЩ продължава да расте, изпреварвайки прогнозите. Добивите на шистов газ допълнително свалят цените на енергоносителите, затова поевтиняването на петрола е лесно предсказуемо. Големи производители като Русия и страните от ОПЕК няма да намалят добивите, защото се нуждаят от приходи за бюджета си. Така на пазара ще се установи свръхпредлагане и цените ще слязат до 50 долара за барел.

6. Йената ще поскъпне спрямо долара
В Япония на власт дойде преди дни Либерално-демоктратичната партия, което веднага се отрази на пазарите като положителен факт. И тъй като рисковите инвестиции все повече губят привърженици, йената отново ще стане най-силната световна валута. Повечето от чуждестранните инвестиции ще се ориентират към стабилни икономики, в които има дефлационни процеси, затова японската валута ще остане по-скъпа от долара.

7. Швейцария ще се откаже да “вързва” франка към еврото
Проблемите на еврозоната ще се увеличават, като най-вероятни причини за това ще станат или излизането на Гърция от еврозоната или икономическата политика на новото правителство на Италия, което ще стане ясно след изборите в тази страна. Така паричните потоци отново ще се насочат към сигурната като финансово убежище Швейцария и местната Централна банка има всички основания да се откаже от връзката на франка с еврото.

8. Хонконг ще "върже" валутата си към юана
Хонконг ще отмени привързването на валутата си към щатския долар и ще се привърже към китайския юан.Това вероятно ще бъде последвано и от други азиатски държави, които могат да последват този пример и да се откажат от доларовите си резерви.

9. Испания ще тръгне към фалит
В страната доходът на над 1.8 милиона граждани е по-малко от 400 евро ан месец, безработицата е около 25%. Помощта на Европейската централна банка и Европейския съюз няма да могат да спрат нарастването на вътрешния дълг на Испания, който ще достигне 400% от БВП. Рейтингът на страната при това положение ще падне и обявяването на фалит изглежда единствен изход.

10. Доходността по 30-годишните държавни облигации на САЩ ще се удвои
Доходността на 30-годишните държавни облигации на щатите засега дава доходност от около 0.4%, след като се извади процентът на инфлация в страната.В страната продължава печатането на пари, има заплаха за рейтинговата й оценка, основната лихва остава около нулата. Това със сигуност ще предизвика бягство от държавните облигации и ще вдигне двойно доходността им. /БЛИЦ
Категория: Политика
Прочетен: 1829 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.12.2012 10:24
Търсене