Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 897272
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Октомври, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Криминале по неразрешени показни убийства
Автор: georgesavoy Категория: Политика
Прочетен: 897272 Постинги: 205 Коментари: 522
Постинги в блога от Октомври, 2013 г.
Писателят Георги Джендов: За да има поръчки, наемният убиец трябва да представи портфолио с жертвите си Публикувано: 25 септ. 2012, 18:25 | Обновено: 25 септ. 2012, 18:25 image image image image прочитания: 609 | коментари: 5     София, България image Писателят и пътешественик Георги Джендов е роден през 1953 г. в София в семейството на ген. Сава Джендов, един от шефовете на вездесъщато УБО. Завършил е икономика на вътрешната търговия и туризма, а факултативно – и журналистика, във Висшия икономически институт “Карл Маркс” /сега УНСС/- София. За написването на някои от книгите си, част от които са създадени на моторна яхта „Double Tumble" в Платамона, Гърция, авторът е използвал като основа живота на БГ-ъндърграунда. За целта предварително е проучил и се е запознал с доста от тайните и секретите на подземния свят. Репортер на народното издание се обърна към писателя Георги Джендов и го помоли да разкрие пред читателите на “ШОУ” част от тайните на бандитите: -Имате ли представа какъв е размерът на хонорарите на килърите, които извършват поръчкови убийства?
-Цената на един договор с наемен убиец варира много. Тя зависи от нивото на обекта, неговият социален, бизнес, или ако щете, политически статус. В България се говори за някакви си 10 000 – 15 000 лева, което ми се струва адски несериозно. Но пък от друга страна да не забравяме, че при тези случаи става дума за „махленски” преразпределения. Някакъв надрусан турбо - идиот има зъб на друг надрусан турбо – идиот. Дръпне две „редички”, не знае на кой свят е, и се разпуца. Това са любителски изпълнения! За мен приемлива е една цена от 75 000 евро за договор от средно ниво. Тя разбира се, включва и комисионната на агента.

-В какви школи и къде са придобили своята професионална квалификация платените убийци?
-От всеки човек не става наемен убиец! Необходима е поне минимална военна подготовка. Но и с нея трябва да се внимава! Спомням си, че навремето бяха отстреляли някакъв от 600 метра. Извинете, но кой може да има нужната подготовка за такъв изстрел? Само човек, служил в специалните части. Адски глупаво! Той просто си е оставил подписа на куршума. И май го хванаха. Дали го осъдиха, не помня. При тази съдебна мъгла в България – съмнявам се! Колкото до най-надеждните килъри – това са тези, които никой не познава и никой не може да залови. Много смешно ми стана, когато прочетох за най - големият наемен убиец в Русия в Интернет. Оказа се, че го познава цялата страна. И това, че след време го намериха край Атина удушен, заедно с разчленената му приятелка – бивша манекенка, напълно обяснява рискът от всенародната известност.

-Вие сте човек, който навремето доста се е занимавал с оръжия. Според Вас как се извършва подбора и дообработката на всяко оръжие поотделно?
-Най – лесният начин да се стигне до килъра е, ако използва едно и също оръжие няколко пъти. Това е недопустимо! Колкото до подбора и доработката, най – добре прочетете книгите ми. Там най – подробно се обяснява всичко!

-Разкрийте ни някой от начините за непроследима комуникация, които се използват от килърите?
-Най-простият е да влезете в една заложна къща! Купувате си лаптоп, без да се пазарите, за да не ви запомнят. В тези магазини, почти сигурно е, че той е краден. Но дори и да не е такъв случая, няма от какво да се притеснявате. От първият изпречил ви се компютърен магазин се снабдявате с мрежова карта. Тя е нещо като SIM картата за мобилен телефон. Влизате в многобройните вече WI-FI зони и си регистрирате акаунт. Сиреч – и- мейл! Но в чужбина - Хонг Конг, Сингапур, Южна Африка. Или някъде другаде по света. Всичко зависи от това какъв език владеете. Понеже вече сте установили първоначален контакт с поръчителя, на вас са ви необходими не повече от петнадесет минути буйна комуникация. След като сте доуточнили всички подробности по предстоящият удар – обект, цена, начин на заплащане, по най-бързият начин се освобождавате от мрежовата карта и от лаптопа. Излишно е да споменавам, че преди това най – грижливо ги лишавате от вашите пръстови отпечатъци!!! Това е много важно. Тази професия не търпи нехайство и немарливост.

-Според Вас кои са основните правила на наемния убиец?
-Основното за наемният убиец е да свикне с мисълта, че ще отнеме живот. За това най – важна е психологическата подготовка. Не е чак толкова лесно направо да се прицелиш в човек и да натиснеш спусъка. В началото може да се започне с кварталните кучета, котки, някоя и друга катерица или зайче. Да се свикне с проливането на кръв. Друга важна стъпка е да си направи „дипломната работа”. Този занаят е вид услуга. Щом съществува, значи има търсене. Недопустимо е да предлагаш някаква услуга без да си доказал, че тя е качествена. Трябва да си създадеш портфолио. За целта обикновено се започва с някой клошар, след това един – двама цигани. И най – накрая с някои мутре, но от нисък клас. Най – лесни са наркопласьорите. Другото основно изискване е да си намерите надежден агент, който ще работи за вас, ще предлага услугите ви и ще ви намира договори.

-Може ли да посочите някаква схема за пране на пари?
-Те са много и най – разнообразни. Основното при избора се свежда до две неща: за каква сума става дума, и дали става дума за еднократна или многократна операция. При еднократната, има няколко варианта. Ще спомена само един: Отивате в Гърция и си отваряте банкова сметка. За целта ще ви е нужен само червен паспорт. С лична карта не става. В продължение на колкото дни е нужно внасяте по 10 000 евро. Обяснявате им, че е от продажда на имот. Те знаят, че в България има разлика между данъчната и пазарната оценка. След като внесете половината от нарочената за пране сума, я оставяте известно време. Успоредно с това се свързвате с брокер за луксозни яхти в Испания. Посетете го на място и с негова помощ отварете банкова сметка и в Испания. Той до последно ще вярва, че ще си купите луксозното возило от него. Между другото вземате оферти и от някоя друга марина. Добре е да имате и някаква кореспонденция. Най – авторитетно е ако дадете факс номера в гръцката банка, където да получавате цялата кореспонденция. Изчаквате известно време, и в Гърция заявявате, че искате да изтеглите в кеш парите за яхтата /може да бъде за апартамент, или нещо което отговаря на парите, които искате да изперете/. Те ви дават надлежен документ, с който нямате проблеми по границите. Важно е сумата, която искате да изперете, да съответства на сумата, която изтегляте. Взимате самолета и в Испания внасяте парите, които току що сте измъкнали от дюшека. Не забравяйте, да фалшифицирате банковите бандероли от пачките. След няколко дни се приберете в Гърция и с много ядосан вид върнете отново изтеглените пари в банката си. Обяснете, че сделката се е провалила и искате парите ви да бъдат на сигурно място. По този начин вече имате по една и съща сума в две различни банки. И парите в двете банка са чисти като бебешка усмивка.

-Има ли друга схема, за която може да кажете, че Ви е “любима”?
-Да, и се нарича „Завод на Луната”. Тя има смисъл при пране на регулярни постъпления от десетки и стотици милиони парични единици, и второ...нямам никакво намерение да я споменавам тук. По понятни причини!

-Говори се, че Сейшелските острови са най-подходящото място за “изчистването” на финикийските знаци?
-Напротив. Сейшелите са най – неподходящото място за пране на пари. Всяка офшорна дестинация има различни нива на контрол на този вид сметки. Там са най – стриктни, плюс задължително участие на местен адвокат. Ако се разминете само с 2 % за него – добре сте! Ужасяващо е, че той има и пряк достъп до банковата ви сметка. Там е добре само ако желаете да използвате схемата с „печалба от казино”. При нея сами си регулирате загубите. Като имате предвид и подкупите за местната власт и собствениците на игралната зала.

-Какви са приемливите загуби при прането на пари?
-По принцип при прането на пари, приемлива е загуба до 20 – 25 %. Но веднага трябва да отбележа, че при пране на милиарди от наркокартелите, загубите могат да достигнат до 65 % – 75 %. Звучи ужасяващо, но пък представете си колко пари остават чисти. Отделно, при тези регулярни потоци са необходими стотици офшорни фирми. Годишната издръжка на такава фирма с банкова сметка варира в най – добрият случай между 3 000 и 5 000 евро.

-Какви са начините за откриване на офшорни фирми и цифрови сметки?
-Начинът е само един! Ако не желаете никой в България да знае, че ще регистрирате офшорна фирма със съответната банкова сметка, просто напишете в Google –а - “Company formation”. Ще се появят хиляди възможности. Но трябва да внимавате! Различните офшорни държави прилагат различни нива на контрол върху тези фирми. Ако някой живо се интересува нека ми се обади по телефона. Номера ми го има в сайта. С каквото, мога ще помогна!

-На Сейшелските острови срещнахте ли се с други българи, попаднахте ли на следи от присъствието на нашенци, които са търсили уединение и тайно място, където никой не ги знае?
-На Сейшелите бях преди доста години и бях единственият българин. По – късно разбарах, че доста нашенци са ги посещавали. Много от тях с единственото намерение да копират кредитните карти на наивни туристи. А там, такива - дал Господ! Но горещо ви препоръчва да отидете до там. Не за друго, а за да имате една идея къде ще се пренесете, когато ви дойде времето! Това наистина е раят на Земята

Едно интервю на Марина ШИВАРОВА

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЗА РОДНИЯ ЪНДЪРГРАУНД ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ"


плюс коментарите
  • George Savov ·  Писател на свободна практика не знам зали съм изкуфял или не, но книгите бяха прегледани с голям интерес и в Израел, достави им ги личен приятел от Шалом, колкото до "пропаднал алкохолик" - да, пийвам си , но с мярка. Колкото до това - Тоя тотално е изкуфял - някой от двамата ни, да изкуфял е, но кой е въпрос
     
  • image Stoyan Kalev ·  Тоя тотално е изкуфял. Гледал е прекалено много холивудски Б-екчън филми.
  • image Emil Ushagelov · De, da beshe taka....
    и още

    001
    (анонимен)
    25 септември 2012,
    18:35
    отговори

    пълни глупости!!!

    image image image Оценка
    -1 +0

    2. dsf
    (анонимен)
    25 септември 2012,
    18:54
    отговори

    хахахаа, тоя е голЕм фантазьор :)))) мрежовата карта изби рибата!AM

    image image image Оценка
    -1 +0
    3. драгунов
    (анонимен)
    25 септември 2012,
    19:35
    отговори

    целим си ги и от по далече ,много си настрани от тия неща ,джендов,джендов

    image image image Оценка
    -1 +0
    4. ?
    (анонимен)
    26 септември 2012,
    14:45
    отговори

    Що пък трябва да ги целиш? Може да ги отровиш, да ги удушиш, докато спят, да ги удавиш в кофа вода, да ги заведеш на лекар.. възможности бол.

    image image image Оценка
    -1 +0
    5. ha do 3
    (анонимен)
    26 септември 2012,
    21:50
    отговори

    целиш на майка си дъртата путка.. пропаднал алкохолик.

    image image image Оценка
    -1 +0




Категория: Политика
Прочетен: 1959 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.10.2013 22:18

Циганска държава в Европа?

Една статия е попаднала на агенция Флагман, в която се твърди, че ЕС обмисля да създаде циганска държава на територията на България. Лидерът на националистическата партия на Словакия Ян Слота е дал предложение да се създаде циганска държава на територията на ЕС. За тази цел те обсъждат тази държава да бъде България. Източника на тази информация е Франс прес.

Решението на ЕС да създаде циганска държава е взето след обсъждане на проблема с ромите. Те са най-бедния етнос и създават най-много проблеми на държавите, в които се намират.Препитават се с кражби и други престъпни дейности, не се образоват и не се стремят да се придобият трудова квалификация според възможностите, които им създават различните държави.

Циганите подобно на евреите нямаха държава през втората световна война и са били жестоко преследвани и избивани от хитлеристката власт. След войната обаче евреите създадоха своя държава и сега се обмисля въпроса за циганите дали да им създадат такава държава и всички цигани да бъдат изселени от Европа в тази държава. Те наброяват в момента 9 – 10 млн. общо на територията на стария континент. Циганите са единствения етнос, който създава най-много проблеми на държавите като не плащат данъци тежат на бюджетите им с получаването на социални помощи и с това, че не се интегрират в обществото.Решението на комитета на ЕС е като компенсация българските граждани от неромски произход да бъдат приети в която си страна изберат от Европа и да им бъде дадено жилище и работа на всеки и компенсация за имуществото, което не може да вземе със себе си. Ромите в България са около 1млн. души, а българите са един от най-малкия етнос в Европа и не създават никакви проблеми където пребивават. Освен това българите са обречени на изчезване с много висок демографски срив. Друга положителна причина за това решение е изтъкнато, че българите, когато са в чужбина не се стремят да се обединят в общност, а всеки се стреми да се справя сам. Това е много изгодно за държавите приемници. Друга положителна черта е изтъкната, че ние сме крайни националисти и много миролюбиви.
Индивидуализма на българите ги прави трудни за създаване на държава, а когато я създаде тя не съществува дълго. Това е още един претекст за приобщаването ни към другите държави за сметка на циганите.
Новото име на държавата щяло да бъде Ромелия и нямала да бъде приета в ЕС.
Това е статията от Франс прес.БАЛГАРИТЕ VAN OT ROMELIA DA ZIVEE CIGANIATA



Категория: Политика
Прочетен: 1691 Коментари: 0 Гласове: 1
Категория: Политика
Прочетен: 1750 Коментари: 0 Гласове: 1
http://vbox7.com/play:7d7072b5
Категория: Политика
Прочетен: 1968 Коментари: 0 Гласове: 1

 

Писмо на Американската търговска камара в България

 

До:

Г-жа Камелия Касабова, зам.-председател на

Народното събрание на Република България

и председател на Временната комисия за изменения в Конституцията

 

Копие до:

Негово превъзходителство Джеймс Пардю,

посланик на Съединените американски щати в България

 

Негово превъзходителство г-н Авраам Шарон,

посланик на Израел в България

 

Негово превъзходителство г-н Хайдар Берк,

посланик на Република Турция в България

 

Уважаема госпожо Касабова,

Като представители на Американската търговска камара в България, в която членуват 215 търговски и консултантски компании със сериозни инвестиционни проекти в страната, се обръщаме към Вас за правилното разрешаване на важен за всички български и чужди инвеститори в страната въпрос, а именно предстоящите промени на Конституцията на Република България относно съществуващата забрана за придобиване право на собственост върху земя от чуждестранни лица.

Обезпокоени сме от позицията на някои политици, които ограничават идеята за изменение на Конституцията само до предстоящото членство на България в Европейския съюз, и погрешно насочват очакванията на обществото във връзка с последиците от промяната.

Какво всъщност цели съществуващата понастоящем забрана и постигната ли е целта на основния закон?

Конституцията от 1991 г. прокламира неприкосновеността на частната собственост и равнопоставеността на всички стопански субекти при осъществяване на тяхната дейност. Същевременно разпоредбата на чл. 22, ал. 1 от Конституцията предвиди, че собствеността върху земя не може да се придобива от чужденци и чуждестранни юридически лица, освен при наследяване по закон, в който случай те следва да прехвърлят собствеността си. Следователно по отношение на земята, като особено ценен обект, бе създаден специален режим на собствеността с въвеждане на ограничения за придобиването й от чуждестранни лица. Конституционният законодател без съмнение е имал предвид значението на земята и собствеността върху нея за развитието на родна, българска бизнессреда. Целта е била да се гарантира възможността за повишаване на благосъстоянието на българските граждани и за осигуряване на реалното им участие в икономическото развитие на страната, включително и чрез участие на пазара на земята.

Тринадесет години по-късно е ясно, че бъдещото отпадане на това ограничение е наложително. Истински пазар на земята може да има само когато участниците в него имат интерес от придобиване на собственост, както и в по-дългосрочен план могат да осъществяват инвестиционни проекти, свързани с притежавани недвижими имоти. Изкуственото задържане на тези икономически процеси е вредно както за страната, така и за всеки български гражданин, и ясно доказателство за това са пустеещите земеделски земи в някои райони на страната.

Същевременно инвеститори от чужбина проявяват интерес и са готови да вложат средства и да осъществят проекти, които ще са от полза за страната и всеки български гражданин, но забраната за придобиване на земя е обстоятелство, което ги възпира.

Тези реалности следва да бъдат напълно осъзнати.

Впрочем съществуващата сега забрана не е абсолютна. И сега не съществува конституционна и законова забрана чуждестранни лица да регистрират в България свои търговски дружества, които могат да придобиват и собственост върху земя. Тази възможност и понастоящем е широко използвана и еднакво допустима за всички без разлика в националността.

Не е коректно да се изтъкват съображения, че конституционната промяна сега ни се налага отвън, и то само заради предстоящото присъединяване на България към Европейския съюз.

Вярно е, че по отношение на граждани и юридически лица на страни - членки на Европейския съюз, не може да се поставя под съмнение необходимостта от уеднаквяване на режима на придобиване на собственост върху земя, защото от една страна, придобиването от всеки гражданин на страна-членка на Европейския съюз на право на собственост върху земя, независимо в коя държава от съюза се намира земята, ще е в съответствие със статута им на европейски граждани, а от друга, след присъединяването ни към Европейския съюз и българските граждани, на реципрочен принцип, произтичащ от бъдещото им европейско гражданство, и в съответствие с трите основни свободи в Европейския съюз, също ще могат да придобиват собственост в останалите страни-членки на съюза.

По-същественото обаче е това, че истинските корени на обсъжданата промяна са преди всичко икономически и те не се ограничават в рамките на присъединяването ни към Европейския съюз.

Показателно в тази връзка е, че раздвижването на пазара на недвижимите имоти в страната в значителна част се дължи именно на присъствието на пазара на компании, собственост на чужденци, а от тях съществен дял имат компаниите, чиито собственици са от страни, които не са членки на Европейския съюз. Пример в това отношение са безспорно активните, особено в последните няколко години, бизнес взаимоотношения на България и инвеститори от САЩ, от Турция, както и от Израел. В Съединените американски щати и в Република Турция не съществува забрана за чужденци да придобиват собственост върху земя.

Несправедливо би било при една бъдеща промяна на Конституцията относно ограничението за придобиване на земя от чужденци именно тези лица да останат в неравнопоставено положение спрямо останалите инвеститори в страната. Неравностойното, дискриминационно разделяне би било лош сигнал към инвеститорите.

Уважаема госпожо Касабова,

Като имаме предвид всичко, изложено по-горе, намираме, че идеята за изменение на Конституцията на Република България, при която да отпадне ограничителният режим относно придобиването на земя от чужденци, следва да бъде подкрепена, но с ясното послание ограничението да отпадне по отношение на всички чужденци без дискриминационно отделяне на част от тях въз основа на принципно погрешни критерии, с което самата промяна ще се окаже непълна, незавършена и дори компрометирана.

В тази връзка се обръщаме към Вас с молба за съдействие за правилното разясняване в политическото пространство на действителната нужда от промяна и на реалните перспективи от радикално преуреждане на въпроса при предстоящото изменение на конституцията.

Известни са ни предложенията, обсъждани в ръководената от Вас Временна комисия за изменение на Конституцията и си позволяваме да Ви предложим следния компромисен вариант:

“Чл. 22. Чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху земя при условията, произтичащи от присъединяването на Република България към Европейския съюз, по силата на международен договор или на основата на принципа на взаимност, както и чрез наследяване по закон.”

Считаме, че този компромисен вариант най-пълно съответства на икономическите потребности на страната и на интересите на всички инвеститори.

В случай, че имате нужда от допълнителна информация и за контакти с нас по обсъждания въпрос, молим да се обръщате към адвокатите Борислав Боянов и Кина Чутуркова от адвокатско бюро “Борислав Боянов & Ко”, което същевременно е и член на Американската търговска камара в България.

 

гр. София, 18.11.2004 г.

 

С уважение: Кенет М. Лефковиц, президент

Валентин Георгиев, изпълнителен директор

 


Категория: Политика
Прочетен: 2348 Коментари: 0 Гласове: 2
Главният редактор на вестника на президента проговори: Плевнелиев пере пари! От труда на българомохамедaните натрупал 6 милиона за 20 месеца Публикувано: 21 авг. 2013, 19:02 | Обновено: 21 авг. 2013, 19:02   прочитания: 29532 | коментари: 127     София, България image Скандално интервю разкри неоповестявани до този момент факти, свързани със сенчестата част от живота на президента Росен Плевнелиев. В него събеседник на журналистката от в. “Галерия” е Тодор Карастоянов, популярен като главен редактор на т. нар.“вестник на президента”. БЛИЦ дава гласност на материала, публикуван във в. “Галерия”.С главния редактор на в. "Югозападни вести" Тодор Карастоянов се познаваме още от 1984-та, когато като студентка по журналистика стажувах във в. "Пиринско дело", Благоевград, където той беше редактор. Това си спомня журналистката Елена Дулгерова. По-късно, през 1992-ра, Тодор ме покани в създадения от него седмичник за Пиринския край да пиша на хонорар. Изданието бе финансирано от сегашния президент на България Росен Плевнелиев и настоящия винар Иван Тодоров (собственик на марката Тодорофф - бел. ред.) През годините, откакто Плевнелиев изгря на публичния небосклон, многократно настоявах Тодор да разкаже от първа ръка истината за раждането и смъртта на вестника, а той все отлагаше. Сега сам реши да говори пред вестник "Галерия".

Тодор Карастоянов е работил като литературен сътрудник, редактор, журналист във в. "Пиринско дело", БНТ, създател е на в. "Югозападни вести". Дълги години си изкарва хляба като скулптор в Малта, Италия и Англия. В момента изписва икони и църкви. Все още дяла камък и дърво.

- Защо толкова дълго отказваше да разкажеш истината за "Югозападни вести"?
- Откакто Бойко Борисов преназначи Росен Плевнелиев от регионален министър по строителството за президент на България, няколко самозвани журналисти решиха да осребрят биографиите си с близостта си до държавния глава в Президентството. Не им обръщах внимание, защото такива хора винаги е имало и ще има.

Провокира ме друго. В неделя в предаването "Неделя 150" по БНР президентът даде пространно интервю, което преля чашата на търпението ми. Той разказваше с топъл глас колко е горд, че е седял предишната седмица на приема в резиденция "Кричим" между вицепремиера на Турция Бекир Боздаа и българския главен мюфтия Мустафа Хаджи. И как всички ние трябва да си научим урока и да си напишем домашното по толерантност и как, за да не го гледат как консумира, той дал знак на началника на протокола да не допуска българските журналисти до срещата. Е, тука вече ми кипна! Спомних си Росен Плевнелиев през октомври 1991 година - току-що го бяха назначили за бизнесмен, а той от своя страна ми предлагаше да ме назначи за главен редактор. Не смееше да ме погледне в очите. Беше комплексиран и притеснен... Тогава той просто беше синът на Асен Плевнелиев - секретар на ОК на БКП в
Благоевград по време на царуването на Владимир Сандев (първи секретар на Окръжния комитет на БКП). Преди да стане бизнесмен след 1989 г, Плевнелиев беше комсомолски секретар - и днес да ми се възмущава от възродителния процес, от СССР и да громи с патос комунистите и ДС ми звучи доста цинично. Ето затова реших да говоря. Росен Плевнелиев беше син на Партията, който изработи първия си милион, след като изработи своите комшии българомохамедани. Отвратителен цинизъм!

- Какво се случи с вестника? Колко време го правихте?
- "Югозападни вести" излизаше почти две години. Беше седмичник и издадохме 86 броя - от ноември 1991-ва до юли 1993-та.

- Значи съществуването на вестника съвпада с натрупването на митичния първоначален капитал на президента?
- Няма случайни съвпадения. Няма и германска авантюра, нито шестмесечно хипарско скитане и спане по пейки и паркинги. В Германия, ако задремеш за пет минути, или те будят, или те прибират. Плевнелиев и Тодоров са първите "щастливци", които през 1991 година получават официална квота от министъра на труда и социалните грижи Емилия Масларова за износ на работна ръка в обединената вече Германия. Тогава такова разрешително не се даваше на случайни и непроверени хора. Официалната квота е за 200 души строителни работници, набрани от Чеча, Неврокопско, където е родният край на президента. Повечето жители там са българомохамедани. Покрай тях посредническата фирма "Ирис Интернешънъл", със собственици Плевнелиев и Тодоров, тайно изнася още 400 души. Те работят на черно.

- Ти как разбра това?
- Доста по-късно разбрах второстепенната си роля в машината за пране на пари, създадена от милиционерите на ДС. Иначе всичко започна така. През септември 1991 г. ме намери лицето Христо Парасков, съгражданин и състудент на Плевнелиев, зет на подполковника от ДС Горица Митова. Изсипа една кошница комплименти колко съм бил добър в професията и каза, че на ТЯХ (!) им трябвал точно такъв човек, "с десни убеждения", за да направят прагматичен капиталистически вестник. Спазарихме заплатата, отговаряше на сегашни 400 лева. После направихме срещата...

- На която присъствахте ти, Плевнелиев, Парасков и Тодоров?
- Да, четирима та бяхме в офиса на "Ирис Интернешънъл" в Благоевград - на ул. "Шишманц №20, на последния, 12-и етаж. На вратата нямаше табелка. Уточнявахме подробностите. "Млади господа - казвам им аз. - Искате вестник, който да печели? Да е регионален, да излиза веднъж седмично, да е в ограничен тираж, да е 24 страници, таблоид. Такъв вестник няма да печели!"
"Това не те интересува - отсече Плевнелиев – От тебе искаме творческата част. Парасков ще е изпълнителен директор. Той ще дава парите, хартията, предпечат, печат." Така тръгнахме - аз, колегата Никола Стоянов и Павлина Живкова, която набързо трансформирах от секретарка в журналист. После тя излетя нависоко.

- Кой е Тодоров в цялата схема?
- Иван Тодоров е завършил музикално училище в Широка лъка, гайда - ако се не лъжа. Успехът го спохожда, когато се жени в Благоевград за дъщерята на шефа на ансамбъл "Пирин" н.а. Кирил Стефанов. (б.р. - това е грешка, защото Иван Тодоров е женен за Петя, която е дъщеря на Дамян Кръстев, ръководител в ансамбъл "Пирин", и известната певица Татяна Сърбинска, която от години живее в САЩ) В края на 1989-а с инж. Росен Плевнелиев седяха на входа на градския универсален магазин в Благоевград
и правеха хороскопи.

- Добре де! Как така едни млади хора без пукнат грош тръгват с комсомолски плам да правят вестник, а ти на всичкото отгоре им казваш, че вестникът няма да им носи пари?
- Тук е тънкият момент. На кого Масларова ще даде квота за износ на 200 работници плюс още 400, ако не му ходатайстват кукловодите от ДС?! Та те управляваха и тогава, че и сега парите на България. Да, две момчета на по 27-28 години, които хал хабер нямат от правене на вестник, стават издатели. За престиж ли? Много се съмнявам.

- В "Югозападни вести" имаше ли цензура?
- Още в началото попитах чорбаджиите какво ми е забранено да пиша. Все пак те дават парите. Отговорът ме порази: "Нямаш никакви ограничения, пиши за всичко! Но!... Виждаш ли това каренце - "Ирис Интернешънъл"? Там няма да бараш!". А "Ирис Интернешънъл" според рекламното каре обхващаше "инвеститорски и авторски надзор, монтаж, проектиране, строителство и мениджмънт". Това беше фирмата, която изпращаше помаците на работа в Германия с официални договори за месечно възнаграждение от 2500 германски марки.

- И какво лошо има в това? Кой в ония години взимаше толкова пари. Че курсът беше 3 лева за една марка!
- Работата е там, че тези хорица - общо 600 на брой, се подписваха за по 2500 месечно, а взимаха на ръка 500 марки. Такава е била спогодбата им с Плевнелиев и Тодоров! И те са били съгласни, за тях това е било манна небесна. Хората са подбирани по издръжливост и трудолюбие. Те от поколения са по нивите, гледат тютюн. Тежкият труд не може да ги уплаши. Освен това за фирмата посредник от немска страна - "Линднер", която осигурява строителните обекти в западната част на Германия, където стандартът е много висок, заплатата от 2500 марки е твърде изгодна. Особено в конкуренция с турската работна ръка, която средно струва 3500. Аритметиката показва, че чистата месечна печалба за Плевнелиев и Тодоров, за Масларова и за "Линднер" е 1200000 германски марки (за 20 месеца това прави общо 24 млн. марки - бел. ред.) За всеки - по трийсетина процента, което прави по 300 хил. марки на месец (за 20 месеца 6 милиона на човек - бел. ред.).

- Всичко е наред тогава - марките за тях, те плащат заплатите във вестника, какъв ви е бил проблемът?
- Облаците надвиснаха някъде в средата на 1993-а, когато тайните служби на ФРГ, трудовата полиция и социалните служби започват разследване срещу "Ирис Интернешънъл". Обискиран е официалният офис на "Ирис" в град Руселхайм, строителните обекти и квартирите на работниците. Спомням си, по онова време в редакцията на "Югозападни вести" започнаха да прииждат едни млади жени от Неврокопско в шалвари и шамии. В началото говореха тихо и плахо, но после почваха да плачат. Питаха къде са собствениците на вестника. Искаха да върнат мъжете им, искаха и да им бъдат преведени по 250 (!) марки на семейство. Аз вдигах рамене, съчувствах им и не казвах, че офисът на Плевнелиев и Тодоров е на 100 м през реката, в блока отсреща, на 12-ия етаж. Мълчах, пазех си хляба! Помня също, че директорът Парасков ми се скара остро, задето съм сложил табелка на вратата на редакцията. Махна я! Ставахме анонимни. Тогава разбрах защо двамцата бизнесмени бяха решили да издават вестник. Просто перяха пари. В ония години нямаше ясен регламент за хонорари и допълнителни възнаграждения. Един текст във вестника можеше да струва 30 лева, можеше да струва и 200 лева. Виждал съм брой, където аз хонорувам качествен текст за скромните 50 лева, директорът Парасков ги поправя на 200, а после при среща с автора разбирам, че е получил... 50 лева.

- Черна касичка, значи?
- Така е. Старият трик с двойното счетоводство. В един момент на скандална печалба малкият седмичник вече не можеше да прикрива големите доходи.

- Защо Росен Плевнелиев и Тодоров се разделиха като партньори в "Ирис Интернешънъл"?
- Как е станало, аз не зная. Но ще разкажа за краха - може сантиментално и сладникаво да прозвучи за моето двугодишно дете "Югозападни вести". Месец и половина преди да закрият вестника, съгласно кодекса на труда, тандемът Плевнелиев-Тодоров ме привика в анонимния си офис на 12-ия етаж. Бъдещият президент на България, свенливо свел глава, полуиз-върнат към мене, плахо рече: "Ами ние... такова... май ще трябва... да закрием вестника". Аз: "Ама как така? Та тъкмо сега вече излязохме "на кантар" - почнахме да се издържаме от реклами. А и разходите не са толкова големи. Трима журналисти, двама - технически персонал, и един директор. Кажете какво не ви харесва". Следва тъпо мълчание. Аз пак: "Какво не ви харесва?". Тогава Плевнелиев за първи път ме погледна мимолетно и раздразнено измрънка: "Абе ти не разбра ли, че тоя вестник си свърши работата!". И за да илюстрира мисълта си, направи специфичното движение с пръстите на ръцете. "Добре де - не се предавам аз, дайте ми поне авторските права, искам да го запазя, мамка му, мое дете е този вестник все пак!" Отговорът и на двамата беше твърдо "не". Това беше. Малко по-късно чух, че Плевнелиев наплатил на Иван Тодоров неговия дял и музикантът се превърнал във... виночерпец.

- И каква стана тя? Единият президент, другият - винопроизводител. Ще се кръстосат ли пътищата им отново някога?
- Преди около две години попаднах в офиса на мъжествения бос на РЗС Яне Янев. Беше с Атанас Семов. Тъкмо щяха да уволняват Борисов. Янето, който предвидливо насочи бизнеса си към търговия с информация, искаше да му дам документи, квитанции и флашки като доказателства за двойното житейско счетоводство на Плевнелиев. Казах му, че имам само спомени. Предложих му да попита Иван Тодоров за информация от първа ръка. Той ми отговори: "Вече го питах. Нищо не казва. Страх го е".

Елена ДЮЛГЕРОВА, в. "Галерия"

Категория: Политика
Прочетен: 1451 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.10.2013 21:13
Броени дни след като посвети поредна творба на идола си Бойко Борисов, жителката на пловдивското село Ягодово Магдалена Димитрова започна да ухажва и втория в ГЕРБ - Цветан Цветанов. 59-годишната фенка на бившите управляващи отново изля любовните си и политически страсти в социалната мрежа "Фейсбук".Цветанов на Бойко е министър
и любимец в неговия регистър,
на вожда наш тъй велик
е най-добрият ученик.

Министър той е на МеВеРе-то
това е неговото вето,
успех огромен той постигна
и рейтинга си бързо вдигна.

На Бойко е дясната опора,
работи той без умора,
влака карат те двамина
и с процента вече го надмина.

Работата си той харесва,
макар че тя никак не е лесна,
Престъпността до край да съкруши,
която държавата ни тя руши.

Нека Бог сили му дава,
с престъпниците лесно да се справя
и борбата си напред да продължава
и с успех все да побеждава.


На страницата си във Фейсбук Магдалена е публикувала и други свои творби, до една свързани с ГЕРБ. Освен за Бойко, Цветанов и партията им, тя твори и на други теми. Едно от произведенията й е посветено на столицата. Както самата авторка признава: “Живея на пет километра от Пловдив, но обичам и София”.

Столица моя, искам в теб да живея,
И в живота си аз да преуспея.
Житейски проблем мой да разреша
И красивото от мен на света да поднеса!

image
 


47 коментара Напиши коментар най-нови по ред на въвеждане 1. 79764
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:01
отговори

идиоти бол! пази Боже!

image Оценка
-5 +40
2. лилов
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:05
отговори

Какъв е този вампир бе..

image image image Оценка
-4 +37
3. KOKO
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:08
отговори

МАЛИИИИИЙ СТРАХ.

image image image Оценка
-4 +22
4. Янко
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:09
отговори

Това е лицето на средностатистическия избирател на ГЕРБ. Вижте го и ако приличате на тази женица гласувайте за тикви, мутри, калинки и всякаква друга такава паплач.

image Оценка
-13 +35
5. Mr Bean
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:12
отговори

Браво! Опростачването на Близ достигна нови върхове!

image image image Оценка
-11 +8
6. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-1 +19
7. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-1 +10
8. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-1 +6
9. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-1 +5
10. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-1 +6
11. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-2 +5
12. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-2 +6
13. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-2 +6
14. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-2 +4
15. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-2 +4
16. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-2 +4
17. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-3 +4
18. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-3 +4
19. antigerber
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:15
отговори

Хеи, казах ви, че има деца тук и не пускаите тоя КРОКОЗЪБЕЛ, че ги плашите.

image image image Оценка
-3 +4
20. ИБАХ МАМА МУ САМО ЗА ГЕЙ ПАРАД
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:16
отговори

ТИЯ ДВАМЦАТА СА В ОСНОВАТА НА ГЕЙ ПАРАДА. Я КАК ЯКО СА СЕ НАГРАБИЛИ ЧАК СЛЕДИ ИМА ОТ ЦЕЛУВКИ. АМА ЦЕЛУВКИТЕ В МАФИЯТА ИМАТ ДРУГО ПРЕДАЗНАЧЕНИЕ!!! ГЕЙ СНИМКАТА НА ГОДИНАТА. БОЙКО МАЙ СЕ ГУШНАЛ КАТО АГЬНЦЕ В СЛУШАЛКАТА ШЕСТАК! ИМИТИРАТ ЗДРАВАТА ВРЬЗКА МЕЖДУ ГЬОБЕЛС И ХИТЛЕР -НИСКИЯ ФЮРЕР. ГЕЙСКА МАФИОТСКА ПРЕГРЬДКА!

image image image Оценка
-6 +8
21. Funky
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:19
отговори

А къде е дебелака Пеевски?

image image image Оценка
-3 +7
22. KAMEH
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:19
отговори

До коментар [#19] от antigerber

Що бе,нека са запознати с тънката душевност на един редови гербер. Гнусно е, но възпитателно!

image image image Оценка
-4 +11
23. sa
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:19
отговори

БОЖЕ, КОЛКО ГЛУПАЦИ ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ БОЖЕ!
А ТЕЗИ ДВАМАТА С ПОЛУГОЛИТЕ ГЛАВИ СТИГА СТЕ ГИ ПОКАЗВАЛИ, ЧЕ ЩЕ ПОВЪРНА!!!!!!!!!!!!!

image image image Оценка
-6 +15
24. 76
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:22
отговори

Тези две нелепи мутри замалко да затрият страната ни. А тази надолу е типичния фен на ГЕРБ.

image image image Оценка
-6 +18
25. браво блиц уникална снимка
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:24
отговори

И уникално стихотворение! Браво на авторката - бойко секса те чака в фейса но не разбра ли че той жени не обича а обича само цецо цветанов! Е бьлгари УПРАВЛЯВАТ ВИ САМО ОТЯВЛЕНИ ПЕДЕРАСИ КОЕТО Е ВИДНО ОТ СНИМКАТА. ЗАТОВА СТЕ ЛОШ МАТРЯЛ ЗА БОЙКО ЗАЩОТО НЕ СТЕ ГЕЬОВЕ ОБРАТНИ КАТО ТИЯ НА ФОТОТО.

image image image Оценка
-5 +9
26. asen
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:26
отговори

ау Това истина ли? http://bg.5strike.com/bg/invitation/bylink/7798

image image image Оценка
-1 +4
27. джо
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:27
отговори

Герп веднага да организират литературно четене! Музикален съпровод- Цецка Цачева!

image image image Оценка
-4 +11
28. AK47
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:29
отговори

Боко, тая ще те шиба през шортите! Няма не искам, няма недей!

image image image Оценка
-3 +9
29. васко
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:34
отговори

Цецо Убавецо пак намаза покрай Боко! Жена му не ще да го вижда, да се вземе с тая! Поне няма да се чуди от кого са му децата...

image image image Оценка
-5 +5
30. Ivo
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:37
отговори

Блиц - браво на вас, шишо Д. Пеевски ще ви възнагради за гениалната статия!

image image image Оценка
-1 +8
31. 1
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:38
отговори

Сега разбрах защо ходят с охрана :)

image image image Оценка
-3 +7
32. TAHK
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:41
отговори

До коментар [#21] от Funky

Пеевски е закопнял за Фидосова и също пише стихове! Очаквайте скоро поезията в "Уикенд"!

image image image Оценка
-1 +11
33. Георги
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:43
отговори

Блиц, защо така се гаврите с девойката? Душата и гори, а вие пускате снимка с мъжка любов!

image image image Оценка
-3 +11
34. Бах
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:47
отговори

Бах тооа травестит бацка!!!Кви стихове бе,пращайте го на конкурс да печели награди!

image image image Оценка
-4 +7
35. uplah
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:53
отговори

До До коментар [#2] от лилов

Стаева/Тадаръкова/Рудолф да я интервюира.

image image image Оценка
-0 +3
36. мак10
(анонимен)
8 октомври 2013,
00:59
отговори

Бойко и Цецо ухо до ухо, каква романтика, каква страст!

image image image Оценка
-3 +5
37. VO
(анонимен)
8 октомври 2013,
01:00
отговори

ей,чак ша са спукате от завист, жената си има вътрешна красота, не е за слепи...

image image image Оценка
-3 +6
38. KAMEH
(анонимен)
8 октомври 2013,
01:43
отговори

Тая магдалена ще излезе много хитра мадама! Така де, ако искаш да спечелиш някого, сприятели се с домашния му любимец! Добро куче, Цецо, добро, добро! Дай лапа!

image image image Оценка
-3 +5
39. TUFI
(анонимен)
8 октомври 2013,
05:52
отговори

Магдалена от Ягодово.Няма такова село и няма такава жена.Всичко е измислено и направено от противниците на Герб и на ББ и ЦЦ.С тези творби и снимката на този мъж/който е нарисуван несполучливо/ целта е била да се хвърли стръвта и баламите рибки да я налапат.Веднага започнаха коментарийте на рибите паламуди,който са захапали стръвта.Хайде давайте още,като сте тъпи и заслепени от злоба и не виждате как лесно може да бъдете маниполирани.Затова сте гласували за "Атака",БСП и ДПС.Не е било нужно много да ви агитират,защото нямате мозък за да расъждавате,а всичко коет ви се поднесе го приемате,като чиста монета.Затова ще има още много да чакате да ви се увеичат заплатите и пенсийте,а цената на ел.енергията да намалее.Ако сте получавали от умрел човек писмо - тогава ще се сбъднат обещанията на цирковото правителство на Орешарски.

image image image Оценка
-5 +4
40. help help magdalen love me
(анонимен)
8 октомври 2013,
06:22
отговори

Въх,че грозен травестит.Абе тия пичове от герб само мъже ги харесват.Ами,това на снимката,ако е с къса коса,то си е 100%мъж.

image image image Оценка
-2 +6
41. браво
(анонимен)
8 октомври 2013,
07:10
отговори

Само такъв КРОКОЗЪБЕЛ може да хареса тези примати!

image image image Оценка
-2 +4
42. 1
(анонимен)
8 октомври 2013,
07:19
отговори

Ебати простаците в тая Моя РОДИНА! Тиква,Офшорех крадец,Мозък/лъчо/травестити/цецка и тн

image image image Оценка
-2 +6
43. За да приличат на Пеевски
(анонимен)
8 октомври 2013,
08:04
отговори

Защо "Блиц" слага само "страшни строги снимки" на Борисов и Цветанов? .......................................... За да приличат на Пеевски! ..................... Но Бойко е готин, бил е отличник, има чувство за хумор и го обичаме, въпреки "страшните снимки".

image image image Оценка
-1 +1
44. Нестандартно решение
(анонимен)
8 октомври 2013,
08:05
отговори

Нестандартно решение
Вие знаехте ли нещо за Делян Пеевски преди 14.06.2013г?
И какви са неговите ЧУТОВНИ успехи като следовател, като депутат от ДПС?
Колко дни е присъствал в парламента?
Или го познаваме само от едно единствено изявление – на „РЪМЖАЩ ЗВЯР” срещу Цветанов!!!
Какви чутовни дела трябваше да извършат заедно Свинян х (Пеевски + Цацаров) – имаха насрочена работна среща в понеделник на 17.06.2013?

image image image Оценка
-1 +1
45. Тук се ВНУШАВА
(анонимен)
8 октомври 2013,
08:06
отговори

Този сайт е създаден за манипулация на общественото мнение!
Тук се ВНУШАВА!
В този сайт има изсмукани новини, които никъде другаде ги няма!
В разговорите с реални хора, всички одобряват Бойко Борисов, най-малкото, че спря Белене.
А в този сайт на Пеевски всички са против Борисов, Плевнелиев и Цветанов – така е през деня!
Вечер към 20ч ги няма дежурните по писане на минуси за Борисов, Плевнелиев и Цветанов, и мненията за тях са ПОЛОЖИТЕЛНИ!

image
Категория: Политика
Прочетен: 2032 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 09.10.2013 08:19
Търсене