Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 897281
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Януари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Криминале по неразрешени показни убийства
Автор: georgesavoy Категория: Политика
Прочетен: 897281 Постинги: 205 Коментари: 522
Постинги в блога от Януари, 2014 г.
Възхитен съм от новия законопроект за регистриране на стари вещи! Елегантен някак си. Всеки, който има вещ над 50 години, да я регистрира (незнайно къде), иначе – глоба или затвор. Колко жизнерадостно и колко по български. Честно казано, нарочно да го бях мислил, нямаше да достигна съвършенството само в няколко реда да обявя цял един народ извън закона! Цял един народ глобен или в затвора. Колко елегантен геноцид…Не мога да не попитам: господа управляващи законотворци, защо искате да ни убиете? Ако не ви пука за хората, знайте, че така убивате и себе си. Може би това ще ви мотивира да се замислите? Държите се като скорпион, който в опита си да се почеше по главата с отровното си жило, се убожда и умира. Като водолаз, който решава да поеме с пълни гърди аромата на океанското дъно.
Като законотворец, който създава закон за това, че е незаконно да притежаваш вещ на повече от 50 години.
Защо е тази лудост? На кого е притрябвала?

Хипотезите са следните:
Сещам се за данъка на брадите на руските мужици при Петър Първи. Всеки е можел да носи брада, но обложена с данък! Така Петър Първи е вкарал парички в царската хазна. А претекстът е бил, че хората имат по-европейски вид. Но паричките в царската хазна са си парички.

Или данъкът за прозорците в Джорджианска Англия. Колкото повече прозорци има една къща – толкова по-голям данък. И повече парички в царската хазна. А милите англичани строили къщи с прозорци като амбразури и умирали от туберкулоза ( защото туберкулозата обожава малките прозорци).

Та може би така е и при нас. Всеки да си регистрира бабиния шкаф и да сипва пари в държавата. Защото държавата е бедна, а хората са богати. Хората са несметно богати и не пестят за хляб и лекарства. А държаната е бедна и затова праща управляващия елит на почивки в чужбина.

Втората хипотеза е пак финансова, но доста по-извратена. Че управляващият елит не обича народа си е ясно,но защо иска да го вкара целокупно в затвора? Единствената причина всички да станем затворници (ако не си платим) е да почнем да копаем нещо силно доходоносно, да кажем уранова руда, и тази уранова руда да се продава навън. Разбира се, пари за труда си няма да получаваме, защото държавата ще бъде така добра да ни храни. Пенсионни осигуровки също няма да получаваме, защото ще умираме до пет години от лъчева болест, а за здравни осигуровки… Бе, вие луди ли сте? Да копаем уран и да мислим за здравето си.
Това са две ужасни, но логични обяснения защо се бута такъв закон.

Всички останали хипотези са напълно безсмислени. И следователно по-вероятни.

Огледайте се и ще намерите нещо, което е на 50 години и във вашия дом. Я часовник с кукувица, я ваза от чешки порцелан или играчката от детството ви. Достатъчно е да сте над 50 години и всичко от вашето ранно детство, което не е регистрирано, е вече незаконно. Всъщност и вия самият сте извън закона и би следвало да се регистрирате. Ако не - пандела.

Докато пиша тези думи аз седя на стол, който е останал от баба ми и е на повече от петдесет години. Може би на 70. Най-обикновен черен дървен стол без тапицерия. За това, че го притежавам и няма да го регистрирам (обещавам!), аз съм престъпник. Ще трябва да свиквам с тази мисъл.

Вече живеете в бъдещето.

Добре дошли в утопична България. Току-що е приет законът за дишането. Дишайте и си платете! Или не дишайте и ще бъдете съден. ( Тук законът мълчи. Никъде не е упоменато че ако не дишаш, трябва да умреш. Тоест, умирането по подразбиране е твой избор. ) Затова, всъщност, вие имате право на избор.
Нали така?!

Емил ЙОТОВСКИ

Категория: Политика
Прочетен: 1584 Коментари: 0 Гласове: 1
Напоследък пред цялата ни клета държава седи един почти философски и плашещ въпрос. Ще я бъде ли България? Може ли толкова занемарена и безперспективна държава да просъществува? Дали сме живите свидетели на национална катастрофа или на национална трагедия?Последните години дадоха на България титлата НАЙ.

Най-нисък образователен ценз. Най-ниска средна работна заплата. Най-мързелив народ. И какво и още не. Специалисти твърдят, че сме попаднали в капана на демографския срив. Тоест – вече сме в такава ситуация, от която няма измъкване. Дали е така, не смея да разсъждавам. Първо, нямам достатъчната информация а и да я имах нямаше да мога да я тълкувам правилно. Това е защото не съм специалист. Както 99.9% от всички нас. Ние не сме специалисти и не знаем. И това по един странен начин ни успокоява. Щом не знаем, значи няма страшно.

Но не всичко е обект на тясна специализация. В нещата, които ни се случват има и проста логика и тя казва, че няма как да се реши един проблем, ако никой не се занимава с него. Тоест, няма как България да я бъде, при положение че на никой не му пука за нея. Управляващите не се интересуват, гражданите - също, а циганите ги грее само броя на предизборните кебапчета. Без значение кой ги дава.

Винаги когато на дневен ред дойде важен въпрос, се получава нещо смешно. Политическата ни класа като бесен питбул започва да тресе лиги и до три дни темата се изкривява до такава степен, че хората се радват че тя изпада в забрава. Отвлича ни се вниманието с тефтерчета, депутатски изцепки, бъркане в носове и евтини сензации граничещи с малоумно реалити шоу. Но тази политическа класа е само половината от проблема. Другите виновници са самите хора. Ще дам пример за който съм сигурен че ще бъда много критикуван, но нека погледнем протестите от преди половин година.

Протестите преминаха от народно недоволство в някакъв безумен пърформънс. То не бяха балерини предводителки, френски революционери с гумени шпаги и заголени гърди, розови прасета с биберони и дори ходещ презерватив с остри идеи. И медиите подеха отразяването на карнавала. А един карнавал, колкото и да е симпатичен си е карнавал. Само за два месеца положението стана такова, че никой не знаеше вече какво точно иска. Но ние така сме научени. 23 години обучение не са шега работа.

И така е за всичко и във всичко. Ако не вярвате проследете която и да е тема и в рамките на три дни ще видите, как тя се опорочава измества и трансформира във фарс.

Единственият шанс за спасението на България е във фокуса към проблемите.

Когато става въпрос за увеличаване на майчинските, те трябва да бъдат увеличени толкова, че да могат да осигурят минимума за отглеждане на дете. Когато става въпрос за пенсии – да се увеличат поне до толкова, че да осигурят простото съществуване на пенсионерите. Майчински по 30 лева и увеличения на пенсии по 4 лева са обидни. Няма защо да се обсъждат, да се тълкуват и да се отвлича вниманието от гибелта на хората. Не абстрактната поетична гибел, а чисто физическа и осезаема.

Ще се защитя с пример: Пациент е докаран в реанимация и е на границата на живота. Пулс почти няма, дишането – прекъснато. Всичко е в кръв и в този момент лекарите се скупчват с гръб към умиращия и започват, къде остър, къде интелигентно невротичен спор кой е виновен за състоянието на пациента. Дали някой шофьор го е прегазил като коте, дали е било на пешеходна пътека, на тротоар или е паднал от балкона докато е оправял сателитната си чиния. Очевидно е, че един такъв спор няма да спаси умиращия независимо от завършека. Би го спасило преливане на кръв, изкуствено дишане и сърдечен масаж. Но не преливането на 5 или 6 грама кръв, а на много. Толкова – колкото е необходимо.

Въпросът, който е по-уместен е: Защо ни убиват?

Моят скромен отговор е, че умираме от немарливост. От немарливостта на всички управници през последните 23 години. От тесния им фокус върху властта и респективно ресурсите на държавата. Вгледани в безкрайно глупавите си партийни интереси, те са самозабравени. Като пиявица, която изпива кръвта на жертвата си и не си дава сметка, че заедно с нея ще умрат и те.

Затова България умира. Кърлежът пие. Кърлежът няма цвят, но има жажда.
Наздраве!

Емил ЙОТОВСКИ
Категория: Политика
Прочетен: 1432 Коментари: 0 Гласове: 2
Щом скопската гробница прилича на гробницата на Тутанкамон, значи е била негова, а той е бил македонец. Това заяви пред "Фокус" историкът Божидар Димитров по повод съобщението на македонски археолози, че са открили гробница на турски бей в Скопие, която приличала на гробницата на Тутанкамон."Македонските археолози са слабо образовани, и не знаят, че гробниците в древния свят често се преизползуват. Дори Исус Христос е бил положен във вече готова гробница за друг човек. Щом скопската гробница прилича на гробницата на Тутанкамон, значи е била негова. А той е бил македонец, какъв друг да бъде, след като последната царица на Египет - красивата Клеопатра - е била македонка дори според официалната македонска историография. Погребан си е бил човекът в родното Скопие, и си е лежал кротко там известно време, но властите научили, че от север идва страшно татаро-монголско нашествие, начело с бълггарите", казва историкът.

"Знейки, че българите ще осквернят тялото на великия фараон, те изградили нова гробница в Египет и там прехвърлили тялото на фараона. Там се прехвърлили и съкровищата на фараона с които така незаслужено се гордее днес Египет. В Македония останали съвсем малко египтяни, това са днешните „егюпуи" по официалните преброявания, наричани съвсем неправилно от други - „цигани", коментира още Божидар Димитров.
Категория: Политика
Прочетен: 2049 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене