Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 899727
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.10.2013 09:01 - Циганска държава в Европа?
Автор: georgesavoy Категория: Политика   
Прочетен: 1694 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Циганска държава в Европа?

Една статия е попаднала на агенция Флагман, в която се твърди, че ЕС обмисля да създаде циганска държава на територията на България. Лидерът на националистическата партия на Словакия Ян Слота е дал предложение да се създаде циганска държава на територията на ЕС. За тази цел те обсъждат тази държава да бъде България. Източника на тази информация е Франс прес.

Решението на ЕС да създаде циганска държава е взето след обсъждане на проблема с ромите. Те са най-бедния етнос и създават най-много проблеми на държавите, в които се намират.Препитават се с кражби и други престъпни дейности, не се образоват и не се стремят да се придобият трудова квалификация според възможностите, които им създават различните държави.

Циганите подобно на евреите нямаха държава през втората световна война и са били жестоко преследвани и избивани от хитлеристката власт. След войната обаче евреите създадоха своя държава и сега се обмисля въпроса за циганите дали да им създадат такава държава и всички цигани да бъдат изселени от Европа в тази държава. Те наброяват в момента 9 – 10 млн. общо на територията на стария континент. Циганите са единствения етнос, който създава най-много проблеми на държавите като не плащат данъци тежат на бюджетите им с получаването на социални помощи и с това, че не се интегрират в обществото.Решението на комитета на ЕС е като компенсация българските граждани от неромски произход да бъдат приети в която си страна изберат от Европа и да им бъде дадено жилище и работа на всеки и компенсация за имуществото, което не може да вземе със себе си. Ромите в България са около 1млн. души, а българите са един от най-малкия етнос в Европа и не създават никакви проблеми където пребивават. Освен това българите са обречени на изчезване с много висок демографски срив. Друга положителна причина за това решение е изтъкнато, че българите, когато са в чужбина не се стремят да се обединят в общност, а всеки се стреми да се справя сам. Това е много изгодно за държавите приемници. Друга положителна черта е изтъкната, че ние сме крайни националисти и много миролюбиви.
Индивидуализма на българите ги прави трудни за създаване на държава, а когато я създаде тя не съществува дълго. Това е още един претекст за приобщаването ни към другите държави за сметка на циганите.
Новото име на държавата щяло да бъде Ромелия и нямала да бъде приета в ЕС.
Това е статията от Франс прес.БАЛГАРИТЕ VAN OT ROMELIA DA ZIVEE CIGANIATA





Тагове:   цигани,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене