Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 897317
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
29.07.2012 09:57 - Бургас ще бъде турски през 2035 г.
Автор: georgesavoy Категория: Политика   
Прочетен: 1528 Коментари: 0 Гласове:
0



В Западна Европа ще се появи арабска ислямска държава

Изглеждащите на пръв поглед непроменими границите на европейските страни всъщност са много по-нестабилни и подлежащи на корекция от някогашните външни граници на Римската империя или Съветския съюз. До това заключение стигат в свое разследване авторите на украинския информационен сайт „Обозревател”. Политическата карта се променя, също така както се променят и икономиките на страните от света или екологическите ситуации. Само дето политическите граници винаги са по-фиктивни от реалното състояние на нещата. Така Свещената Римска империя формално съществувала до началото на ХІХ век, макар никога всъщност да не е била нито империя, но дори и единна държава.

Европейският континент при цялото си икономическо и цивилизационно могъщество през последните десетилетия претърпява още по-големи изменения от останалите части на света. „Разломът” може да бъде икономически (световният икономически център се измества към югоизточна Азия), демографски (Европа стремително старее), етнически (мултикултурализмът вече е на практика неконтролируемо явление) и ментален (променят се ценностите).

Всичко това според авторите неизбежно ще доведе до прекрояване на границите в Европа. Сред най-застрашените на загубят територии е и България. Заради многобройното турско население в страната, част от територията й един ден ще бъде присъединена към Турция, пише „Обозревател”. На картата на сайта ясно се вижда, че отхапаната територия стига чак до Бургас заедно със самия град.

Но и почти всички европейски страни има за какво да се замислят. Най-вероятно шотландците ще решат с референдум да не останат в рамките на кралството. С напускането им Великобритания ще трябва да се прости с името си, тъй като то вече няма да има никакъв смисъл. Сепаратистите в Ирландия от своя страна ще бъдат въодушевени от шотландския пример и ще призоват за обединение на всички ирландски земи. На Великата Британия верен ще остане може би само Уелс.

Сътресения ще има и на Пиренейския полуостров. Увеличаващата се безработица ще засили сепаратистките настроения на баските и каталунците и накрая те ще успеят. Франция ще преживее колосални мултикултурни и политически катаклизми, които в бъдеще ще отслабят съществено централната власт. Белите французи ще се окажат малцинство, живеещо в резерват на собствената си територия. Единственото спасение е да отцепи регионите с най-много цветнокожо население и да депортира там и останалите пришълци от колониите. Това най-вероятно ще са регионът около Марсилия – Пиемонт и части от Южна Бургундия. Там най-вероятно ще се появи арабско ислямско държавно образувание. В такава ситуация корсиканците ще се отцепят, но това едва ли е най-голямата беда.

Северна Италия ще пожелае да се отцепи сама от бедната южна част като най-вероятно ще утеши южняците със съюз по примера на федерална Германия. Сицилия и Сардиния ще се обидят и ще поискат независимост.

Съществени изменения ще има на Балканите, пишат украинците. За България вече споменахме, но Босна и Херцеговина направо ще изчезне от картата. Нея ще си я поделят Хърватия и Сърбия. Велика Албания ще получи Косово и частите от Македония, населени с албанци. При добро стечение Унгария може да си върне Трансилвания от румънците, както и Северен Банат от сърбите.

Полша я чакат печални събития. Страната ще загуби земите, населени с немци – Померания и Шлезия. А ако Берлин и Москва се договорят – и североизточните си региони. Германците пък вероятно ще получат Калининград от руснаците.

В Северна Европа промени почти няма да има, тъй като практичните скандинавци са доказали, че са се научили да решават прагматично всички разногласия. Изменения може да има в Латвия и Естония.

В заключение „Обозревател” твърди, че тези прогнози може и никога да не се сбъднат, но съществува голяма вероятност.

Картите са на този адрес
http://www.blitz.bg/news/article/148415


Тагове:   България,   Турция,   робство,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене