Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 897285
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
10.02.2011 15:25 - Бивш мултак: Гоце Седефчов води Октопода
Автор: georgesavoy Категория: Политика   
Прочетен: 1405 Коментари: 0 Гласове:
1




Президентът Георги Първанов е гръбнакът на „Октопода“, той легитимира Алексей Петров да влезе в политиката.

Тези разкрития направи бившият парламентарен секретар на кабинета Виденов и бивш директор  в "Мултигруп" Пламен Николов на специална пресконференция.

Той е бил близък приятел с вече покойния бивш депутат от БСП Илия Божинов, който публично заяви, че е готов да свидетелства срещу „Октопода“.

За връзката на Първанов с Алексей Петров

Между Георги Първанов, като
председател на БСП, и Алексей Петров имало споразумение с цел таксиметровата компания "1280", тогава ръководена от Илия Божинов, да бъде оглавена от Петров.

Пламен Николов разказа, че през 1999 г. е бил посетен от тогавашния зам.-председател на ВС на БСП Никола Койчев.

„Имаме сведения, че помагаш на Илия Божинов да запази мястото си в съвета на директорите на таксиметровата компания „1280“. Имаме сведения, че си му обещал финансова помощ да се увеличи капиталът на фирмата и Божинов да запази мястото си. Искам да те предупредя от името на Георги Първанов, че между него и Алексей Петров има договорка тази компания да бъде дадена на Петров“, казал Койчев на тогавашния шеф на „Мултигруп“.

Договорката между Първанов и бившата барета била таксиметровата компания „1280“ да бъде превърната в гръбнака на партийното ДОТИ (Дирекция "Оперативно техническо издирване“).

„Ако не проявиш сътрудничество, ще имаш челен сблъсък с Алексей Петров. Той ще ви прегази“, е казал още Койчев на Пламен Николов.

Бившият шеф на „Мултигруп“ е отказал да бъде услужлив и да участва в проект за изграждането на частна политическа полиция, която имала за цел да проследява и наблюдава.

След което последвало режисирано освобождаване на Илия Божинов от таксиметровата компания.

А през 1999 година при посещение на Висшия съвет на БСП, водено от Първанов в Китай, в делегацията бил включен и Алексей Петров в качеството си на бизнесмен.

Покойният депутат Илия Божинов също така е бил заплашван и от тогавашния секретар на партията Васил Калинов:

"Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа“. Това споделя приживе самият Илия Божинов в медиите.

За смъртта на Илия Божинов

„Смъртта на Божинов това лято настъпи в изключително удобен момент за Георги Първанов и Алексей Петров“, обяснява Николов. Той припомни, че бившият червен депутат е изявил публично готовност да свидетелства по делото „Октопод“ и да оповести още веднъж тези факти, за които вече е говорил в медиите.

„Защо няма разследване на тази ненадейна смърт. Това не е случайно. Колкото случайно беше стрелбата по Манол Велев и побоят на Огнян Стефанов“, коментира още Пламен Николов.

За освобождаването на Алексей Петров под „домашен арест“ и „замесването“ на Борис Велчев

„Промяната на мярката на Алексей Петров не следва просто буквата на закона, а показва неспособност на прокуратурата по подготви убедително обвинение за шест месеца“, отбеляза Пламен Николов.

Това е смущаващо, тъй
като Борис Велчев беше съветник на президента, преди да бъде избран за главен прокурор, напомни бившият шеф на „Мултигруп“.

Според него обявените проверки за прокурорски чадър над Алексей Петров били само „прах в очите“. Освобождаването на бившата барета сега му давало възможност да влияе на разследването.

Планът на Георги Първанов

„Всички тези процедурни хватки по делото „Октопод“ обслужват стремежа на Георги Първанов да дискредитира правителството на ГЕРБ“, съобщи Пламен Николов.

Той разполагал със сведения, че още от 2009 г. в „мозъчните центрове“ на президента се разработвали множество сценарии за провала на Бойко Борисов.

Още по темата Не, не и само не. Цветанов пледира "невинен" Командира: Президентът е около главата на Октопода

Николов напомни и думите на Първанов след пускането на Алексей Петров, че в държавата „върви полицейски“ сериал, което било опит за дискредитиране на службите.

Гоце Седефчов е глава на Октопода и покровител на Алексей Петров, но и той си има кукловоди, твърди Николов. Според него президентът след изборите ще бъде повишен в кукловод.

„Георги Първанов е един много, много опасен човек“, каза още бившият шеф на „Мултигруп“.

Той изрази готовност да свидетелства по делото „Октопод“, но отбеляза, че не е отишъл в прокуратурата, защото не й вярва.



Тагове:   Октопода,   мултак гоце,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене