Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 897305
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.12.2010 16:42 - Българинът е безпринципен педераст. БГ-гюбек за цял свят - лайф, от мола
Автор: georgesavoy Категория: Политика   
Прочетен: 2657 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2010 16:53



Гласувай на този линк !
Трябва ли да се плащат детски надбавки за повече от три деца
 

15 Юни 2010

Павел Петов  

image Кадър от филма “Дзифт”, който у нас беше оценен като успешен. Снимка: “Дзифт”, официален сайт

Продължава от вчера. Виж първа част - България – гнусна страна в Европа. Ние, българите, сме радиоактивни и заразни
Б. р. - Следващите редове са скандални, писани от човек, който не е писател или журналист, а с инженерно образование. Възмущението му от деградацията на нравите у нас минава границата, но е полезно да се прочете, защото обществото някак безмълвно се примирява с диктата на безкултурието и простотията, и има нужда от някой отрезвяващ вик.

6. Българска култура няма. “Дзифт”? - слаб 2 за публиката, която го харесва

Знаете ли, гледах онзи ден българския филм „Дзифт”. Четох коментарите преди това, говорих с приятели.
Определението за „Дзифт” е много готин динамичен филм, за български става, екстра екшънче е и т. н. Позитивно оценен от българската публика (от нас). Моя позната, която е съученичка на Явор Гърдев, каза: “Ами филмът наистина си заслужава.”
Аз обаче няма да коментирам този филм, нито режисьора, актьорите и т. н.
Слаб 2 за българската публика. Лошо. Двойка за вас братя българи , които положително сте оценили този филм и казвате, че става.
Не само, че не става, а е нищо. И НЕ е виновен режисьора, актьорите и т. н., а ние, българите.
Лоша, евтина, непретенциозна публика. Тъпа публика както за политическо, така и за филмово шоу. Защо ли?
Гледах интервю със Спилбърг – той каза, че е нищо без неговата публика. Че ако публиката му е нямала претенции, той е нямало да създаде всичките тези филми. За филмите, книгите, театъра и политиката, трябва публика.
Публиката е околната среда, където растат тези растения. При лоша, тъпа, неграмотна публика, какви растения да пораснат?
Вижте как чалгата избуява - има добра публика. Ерго – филмът “Дзифт” е чалга. Защо? Ами опитайте се да разкажете на някой тази история. Всяка една добра история има неочаквани обрати и някаква философия.
В „Дзифт” освен казармени лафчета друго няма. Всеки герой е такъв какъвто е. Буквализъм.

image В Студентски град има разлепени тонове плакати, рекламиращи чалга-партита и евтин алкохол. Снимки: Нели Томова

Наградите „Аскер”, както и наградите на рекламните агенции за най-добра реклама са като обикновени комунистически партийни събрания.
Те си гласуват, те си пляскат и те си раздават награди по-между си.
И всеки казва на всеки – “Ей, жестока си Миме. С Пешо сте много яки.” Просто, защото са познати и приятели, не защото нещо има стойност.
Шуро-баджанащина = простащина = България.

7. България е малка страна и заради това не може да влияе или да стане известна? Глупости!

А Австрия е огромна държава?
Албания и Румъния имат Нобелови лауреати за литература. Сръбският театър и литература са неща със световна значимост. Гърция успява да продава култура и туризъм (сега без коментар за финансовото им състояние, защото, като кажеш Гърция, по света е ясно за какво става въпрос).

8. Киселото мляко прослави България

Факт, но не заради българската наука, а заради Бацилус булгарикус – този бацил е харесал нашият климат.
Киселото мляко – не е заслуга нито на БАН, нито на “Фармахим”.
Ползите от киселото мляко са пропуснати от самите нас.

9. Кирилицата е проблем на България

Тема табу, но факт.
С изборът на кирилица и налагане на православието цар Борис I лишава България от интеграция със света. България се капсулира както политически, така и културно. Свободният достъп и приток на информация го няма. Със своята уникалност на писменост и религия България не е симпатична на другите и историческите ни беди не закъсняват.
Да приемем ли латиницата?
Все тая. Вече е късно, а и едва ли има полза особена.
Интернет смазва възможността за кирилица. Повечето пишат на маймуница. Още един символ на българската безкултурна безпринципност.
Ето в тази точка се показва как България НЯМА – научен или интелектуален потенциал и личности които да вкарат проблема в някакви смислени граници и да се посочи бъдеще и цел. Просто си пишем на маймуница. Гугъла приема маймуница – следователно в Интернет търсенето на маймуница става, следователно маймуницата е валидна!

10. Българската история – поредица от случайности и безволеви действия

Всичко което се е случило на България от турското робство насам е без участието на българите и българския народ.
България пада под турско робство. Циганите, англичаните, евреите, гърците не са ни виновни. Турците – тяхната цел е била да ни завладеят.

България се освобождава от турско робство. Ама тя, България, не го прави сама вследствие на дълги и ожесточени битки. Всъщност това е третата, ако не се лъжа, Руско-турска война и България по случайност е в ситуация, в която бива освободена.

image Посетител разглежда експонат от изложбата “Изкушението чалга”, която се откри в Софийската градска художествена галерия. Снимка: Булфото

Не е ясно какво щеше да стане, ако България бе останала в очертанията на Османската империя с идването на Кемал Ататюрк. В края на 18 век вече има сериозно количество българи, които се превръщат в буржоазия и индустриалци.

Слава на всички български герои – без ирония. Но дали си е заслужавало да загинат за днешните помяри като нас?

България става комунистическа страна. Не заради някакво партизанско комунистическо движение. Това не е по волята на българите. България е окупирана от Съветският съюз на практика до ноември 1989 г. Паметникът на Съветската армия, е паметник на един окупатор. Нека да не го рушим – просто да напишем и друг текст на него: ”Ние бяхме (а може би и продължаваме да сме) окупирани от Съветския съюз, и сме негова подлога.”

България се освобождава от комунизма. Е, това вече е смешно! Просто Съветският съюз фалира. Горбачов се отказа от Източния блок.
Комунистите си направиха собствен преврат. Това НЕ Е в резултат на броженията, стачките и демонстрациите срещу Тодор Живков.
Това не е заслуга на интелигенцията, готините анти-комунистически вицове, безрезервната западно-европейска подкрепа и САЩ.
Това е момент на ваккум. И БКП го изигра блестящо. Браво БКП. Ти пак успя.

Спомням си, работех в Българската телевизия – като техник. Цял ден се говореше за това – Тошо е паднал. Вечерта бях на гости. И го казаха – че другарят Тодор Живков си е подал оставката. Бях в Младост. Излязох на балкона и се разкрещях с пълно гърло: “Край!!! Свърши се!!! Край!!!”
В Младост и над София беше тихо. Всички мълчаха. Спомняте ли си, какво бях написал по горе – за мълчанието, за тихото слушане на забранените тогава радиостанции като Би Би Си? За тихо разказаните вицове?
„Освобождението” на България от комунизма започна тихо. Някак ненадейно, без българинът да го е искал, плакал, молил или желал.
Желал, но не на глас. Е, и? После знаете. Не ми се разказва. Добре де ще го кажа – чалгата, като бит и душевност на българина, излиза на сцената.
Всъщност – преди 10 ноември беше забранено да се псува. След 10 ноември разрешиха псуването и то започна.
Свободата на скритият псувач наречен БЪЛГАРИН започна на 10 ноември 1989 г.

България до влизането си в Европейският съюз

Това , че българинът е клакьор и го бива да слави името на Тодор Живков и Георги Димитров, го знаем. То за 45 години не бяха манифестации, фонове (на стадиона хора правят фигури). Винаги съм мислил (до 1989 г.), че ние, българите, се мазним на съветските и руските партийни копеленца и безволево се съгласяваме с тях, защото сме окупирани и няма начин.
Не съм вярвал, че така може да се мазним на американците и западноевропейците. Българският политик и обществото като цяло и поединично тичаше чисто голо, намазано с вазелин и им викаше – „Чукайте ме!!! Моля ви!”
Ако на Запад не го ошибваха отзад, той, българинът, тичаше и молеше руснаците да го оправят.

Всъщност разбрах, че българинът е безпринципен педераст.
Той иска да бъде шибан и унижаван. Без това не може да живее.
Тази сексуална страст у нас, българите, е феномен. Къде ли е Фройд да види този феномен.
Общество от педераси, които обичат да бъдат унижавани, замервани с екскременти, ядат собствени и чужди лайна.
А ако няма такива, ги забъркват и ги създават от нищото. Всъщност България е страната създала – ЛПМ – Лайняното Перпетум Мобиле.

image Софи и Аня Пенчева пеят чалга песен на ромската певица по време на шоуто. Снимки: Булфото

Жалко, че няма нобелова награда за нации – щяхме да спечелим.
Дали е цинично и вулгарно това което пиша?
Не е, защото е истина. А ако не забелязвате, че е истина, значи толкова сте потънали в …ежедневието, че например е невъзможно да усетите миризмата на мащерка. В кацата с лайна, няма мащерка.
Неприятно ли ви е?
На мен – да, защото живея в тази действителност.
Твърдението, че в преходните времена се раждат герои, идеи, нови течения е вярно, но не и за България.
В тресавището на посредствеността бяха построени едни ужасно грозни сгради – поне в София е така.
Хъм – къде ли е българската архитектурна школа с претенция за естетика и вкус? Черно море е с коректно име – КУРорта. Бетона и мутрите ти вчерняват морето.
Но кой живее в този град София и покрай това Черно море – българите.
Те тихо и мълчаливо се съгласиха с това. Ти, четящият тук, си се съгласил с това или си го премълчал или още по лошо – преглътнал си го.
Направил си компромис.
Ти – кметът, министър-председателят, президентът, депутатът – НЕ си виновен.
Виновна е твоята публика. Тези които са гласували или не са гласували за теб.
Виновен си ти – едноличният търговец, интернет-доставчикът, собственикът на ЕООД-то, пишещият коментар тук, ти – работникът във фирма едикоя си, ти – майката на едно, две или пет деца, ти – бащата-родител с твоите претенции, виновен съм и аз.
Виновни са българите, населяващи страната България.
Факт – австралийците, филипинците или шведите не са ни виновни.
Така беше преди България да влезе в Европейският съюз.

България влиза в Европейският съюз

България влезе в Европейският съюз съвсем заслужено. Страната ни изпълни всичките поети задължения. Подписахме всички предприсъединителни договори – е, българите не попитаха какво пише там в договорите.

Преди влизането на България в ЕС, ние бяхме постигнали феноменални икономически резултати…
България беше икономическият тигър в Източна Европа.
Българските пенсионери пращаха помощи на децата по света.
Хората на минимална работна заплата участваха активно на Франкфуртската стокова борса.
Германски специалисти стажуваха в страната ни за да разберат тайните на качественият български аутобан.
Няколко пъти Китай, наложи защитни квоти заради заливането му с български стоки в областта на електрониката в лицето на световният гигант “Правец Империал Електроникс”. Обувният завод „8-ми март” купи “Саламандер” – с което една легенда си отиде. Индия поиска да спре българската експанзия на платове чрез “Вратица”-Враца и обяви девалвация на индийската валута.
След като “Кремиковци Хеви Индустри” погълна заводите “Тисен” в Германия, а от “Митсубиши”, Япония, предложиха заедно да дебаркраме на кандския пазар за свръхспециализирана стомана – Европа погледна към нас.
Само Австралия стоеше притихнала в ужас – защото българското правителство субсудираше билетите на “Балкан Уърлд Ейрланс” – и българските граждани можеха да летят за един лев до Мелбърн. Точно тук можеше да се издъним и да не ни приемат в ЕС.
Слава богу правителството на Симеон Сакс Кобургостки – върна пазарната цена на билетите.
След референдум българският народ гласува за приемането на България в ЕС.
Светът си отдъхна.
Сега и хората от Европа ще имат право на безплатно образование в България.

Елит? Личности? Чалга-гюбек!

Това е много тъпо. Да защото не само, че не е вярно, а и не може да бъде вярно.
За до го направи една страна – тя трябва да има предистория и история.
Историята се създава от личности. Личностите извършват действия с които увличат части от публиката.
Публиката подкрепя личностите. Публиката сама излъчва личности. Личностите имат нужда от други личности.

image Бойко Борисов с Цеца Величкович. Премиерът е поклонник на фолкзвездите и чалгата, но не и на театъра. Снимка: Николай Дончев, в. Сега

Така се създава елит и общество. Не в смисъла на кинтаджии (от кинти, пари) и мизерници.
Пример от края на 19 век – Щраус увлича със своята музика хората и из цяла Австрия са танцували полка и валсове. По кръчми и по поляни. Справка – дори са изрисувани от австрийски художници от 19 и 20 век.

В България – така наречените хора се увличат от „елита” и по кръчмите, и поляните се чекнат на чалга. Малки и големи.
Извод според българския начин на мислене: валсът, полката и чалга-гюбекът са едно и също.

Те имат дворците на Хабсбургите – ние имаме Двореца на културата.
Страна без валс, но с цял Дворец и то само на културата.

Винаги съм знаел, че рано или късно на 1 януари не само от Виенската опера ще се излъчват за целия свят виенските валсове, но и от всеки МОЛ в София ще има лайф БГ-гюбек.

България влиза в Европейския съюз всъщност с моето и твоето мълчаливо съгласие и несъгласие.
Всички ние знаехме, че не ставаме за тази икономическа система, но говорехме тихо.
Влязохме, защото помогнахме да се бомбардира Белград. Ок – Милошевич е идиот, но така ли точно стават нещата?
Бихме се за битки които не са наши – една част от българските „рейнджери” станаха доста корав криминален контингент.
ЕС поиска всичко от нас, и аз, и ти им го дадохме.
Не, не го дадоха българските политици.
Ти избра тези политици. Объркал си се? Добре. Но като видя , че си сгрешил, защо не излезе да протестираш?
Защо АЗ не излязох да протестирам? Защото сме мижитурки. Защото ти си глупак, който казва – “Абе, те сами ще се оправят нещата. Аз ли ще оправям света?”
Ти и аз сме глупаци. Да, ти, който четеш тези редове. Не те обиждам – това е факт.
Човек, който вижда, че го ограбват и лъжат, че му изнасят телевизора от къщи и чукат децата му пред очите и не прави нищо, е или мижитурка, страхливец, гол охлюв или, ако не разбира, е глупак. Избери си едно от двете неща или и двете.
Добре, кажи си, че си българин – това също е отговор.

 




Тагове:   Мола,


Гласувай:
1



1. анонимен - АДСКИ СИ ПРАВ ,ПИЧ....
12.12.2010 00:32
...НО ,НИЕ СМЕ САМО 8-млн.,НАСЕЛЕНИЕ!
НЯМАМЕ ХОРА ,ДОРИ ЗА ЕДИН НОРМАЛЕН ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД.
НЕ СИ ЛИ СЕ ЗАПИТВАЛ,ЗАЩО АВСТРИЯ НЕ Е НАПРАВИЛА САМА Т.Н. "АВСТРО-УНГАРСКА ИМПЕРИЯ" И КОЙ В СЪЩНОСТ, Я Е СЪЗДАЛ....??!
..И В ТОЗИ СМИСЪЛ--НИЕ , НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО СМЕ СЕ ОТКЪСНАЛИ ОТ "ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЯ"???!
ЗА ДА СТАНЕМ ЧАСТ ОТ "РУСКАТА ИМПЕРИЯ" ,ЛИ....???!
НЕЩО ,...НЯМА ЛОГИКАТА,....!
ЯВНО , ИМАМЕ ИЗКРИВЕНИ ПОНЯТИЯ ,ЗА СВОБОДА, ВЯРА ,МОРАЛ И НАЦИОНАЛНОСТ!
КОМАЙ С "БРАТЯТА МАКЕДОНЦИ" .....НЕЩАТА НЕ СТОЯТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН!
ХАЙДЕ КАЖИ....ТЯХ , КОЙ ГИ "ОСВОБОЖДАВА", В СЪЩНОСТ.....??????!!!!
цитирай
2. анонимен - За кирилицата
13.12.2010 14:49
Прост народ лесно се управлява!Какви българи....?Те ни завземат така наречените ромски,турски,пумашки и не знам си ощте какви малцинства.След 10 раздаваха визи на поразия,защто?За да избяга младото поколение,това поколение което можеби щеше да се бори.Само за кирилицата не мога да се съглася,това ни прави различни,но не и особняци.Зашто китайци и японци със своята писменост са там където са?Защто да бъдем уедноквени с останалите?
цитирай
Търсене