Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 896965
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
03.04.2010 17:57 - Нередактираното ми интервю пред весттник "Шоу"
Автор: georgesavoy Категория: Политика   
Прочетен: 1712 Коментари: 0 Гласове:
0



Отговори на въпросите за интервюто

  

1.     Твърдите, че зад смъртта на бизнесмените Илия Павлов и Емил Кюлев стоят вторите им съпруги. Кое Ви кара да стигнете до този извод?

        О. Веднага трябва да отбележа, че никъде в книгата не се споменават тези имена. Ако има някаква прилика в имена, места и събития, те са абсолютна случайност, и са плод на моето въображение. Книгата не е документален разказ. но при внимателно вглеждане, се вижда, че и в двата случая съвпаденията са прекалено много за да бъдат случайност.

 2.     Говори се, че Илия Павлов въртял любов с близка приятелка на втората си жена Дарина и планирал да я отведе в гражданското, дори малко преди смъртта си подал молба за развод с Дарина. Знаете ли нещо за този любовен триъгълник? Това ли е причината, която кара Дарина да реши да се отърве от брачната си половинка?

        О. Подобни намеци витеаха из виртуалното и медийното пространство. Отделен въпрос е дали е вярно правилото, че „Където има дим, има и огън!”От друга страна, „близки приятелки” на Дарина бяха всички моделки, манекенки и фотомодели. Плуваха в едни води, бяха в един бизнес, движеха в едни среди. А аз до сега не съм чувал, мутра да се хванал с балерина. Ако греша, поправете ми!

       От друга страна, ако вие вече сте успяла да разведете настоящият си съпруг с първата му жена, как ще се почувствате когато след 6 – 7 години усетите, че нещо в отношенията ви не е наред. Упражнението ви е ясно. Остава дилемата – развод и издръжка, или всичко – тука и сега! Говорим за стотици милиони долари и евро. Помислете си!

 3.     Говорим за “черните” Bg- вдовици и пъклените им дела, а какво е положението при техните “посестрими” зад граница – напр. можем ли да твърдим, че сръбската певица Цеца Величкович стои в основата на убийството на съпруга си Желко Ражнятович-Аркан?

              О. На този въпрос най – компетентно могат да отговорят сръбските специални служби. И в частност, защо тя прекара три дни в ареста след убийството на техният министър председател?

       От друга страна защо трябва да твърдим, че престъпното мислене е характерно само за мъжете? Няма такова нещо! Иначе нямаше да съществуват женски затвори. На тези момичета им е предално ясно, че не се женят за библиотекари или учители по музика. Охолството, стандарта на живот и неспирният купон си вървят с цената. Но много странно, защо все други плащат тази цена? Някой ден, когато остане време ще ви докажа тезата си, че жените са по – умни от нас мъжете. Но и по – коварни!

 4.     Трябва ли да “търсим жената” и при смъртта на други  знакови фигури от Bg - ъндърграунда?

       О. Нека почакаме да отстрелят следващата знакова фигура, и тогава пак ще говорим! Организираната престъпност получи толкова удари в последно време, че се съмнявам някога отново да се появят такива „водачи” като споменатите. След арестуването на много от босовете, и опитите за солови изпълнения на тези, които са по – ниско в йерархията, моите предвиждания са, че следващите отстрелки ще бъдат на „квартално ниво”. Това е бизнес като всеки друг и вакуум не може да съществува. Нека да видим какво ще излезе от последните акции на полицията. Не че много вярвам в някакви съкрушителни резултати. Имам чувството, че разследващите органи, и особено тези които са имали решаваща роля за началото на тези акции, въобще не са си представяли до къде ще ги отведат следите. А те сигурно водят толкова надалеч и високо, че хич няма да се впечатля, ако следващият отстрелян или взривен, няма да е някой с много дълъг стаж в политическият живот на България.

 5.     Основателна ли е версията, че звездата на турбофолка Цеца Величкович е автор на демоничен план, според който чрез  интриги е всяла раздори между Йоца Амстердама, бай Миле и Аркан и това е станало причина те да си прочетат присъдите един-другиму?

              О. Ако внимателно се прегледат материалите в медиите от тогава, не е необходимо да си ракетен инженер, за да не ти минат през главата подобни мисли. Но пак казвам, на улицата се говори какво ли не? Всеки грамотен пише какво ли не! Нека оставим техните и нашите служби да си свършат работата на спокойствие . Ако разбира се, вече не са се отказали, и всички тези случаи не са минали „КЪМ ДЕЛО”

 

6.     Знае ли се кои са килърите, извършили поръчковите убийства у нас? Какъв е размерът на хонорарите им? В какви школи и къде са придобили своята професионална квалификация? Кои са най-надеждните килъри?  Как и от къде могат да се намерят?

 

       О. Това са доста въпроси! Нека ги отпочнем един по един.  Но като ги гледам, ми се струва, че някой яко ви е ядосал и проучвате възможността за мокър изход от ситуацията. Това, в рамките на шегата, разбира се!

       Сама разбирате, че килърите от ранга на Вълкът, който описвам в книгата, никой не ги познава. За това е и непроследимата комуникация. Колкото до цената на един договор, тя много варира от нивото на обекта, неговият социален, бизнес или ако щете политически статус. В България се говори за някакви си 10 000 – 15 000 лева, което ми се струва адски несериозно. Но пък от друга страна да не забравяме, че при тези случаи става дума за „махленски” преразпредялби. Някакъв надрусан турбо - идиот има зъб на друг надрусан турбо – идиот. Дръпне две редичики, не знае на кой свят е, и се разпуца. Това са любителски изпълнения!

       За мен приемлива е една цена от 75 000 евро за договор от средно ниво. Тя разбира се, включва и комисионната на агента. Но за него, по – нататък!

       Въпросът за школите е по – адекватен. От всеки, наемен убиец не става! Необходима е поне минимална военна подготовка. Но и с нея трябва да се внимава! Спомням си навремето бяха отстреляли някакъв от 600 метра. Извинете, но кой може да има нужната подготовка за такъв изстрел? Само човек служил в специалните части. Адски глупаво! Той просто си е оставил подписа на куршума. И май го хванаха. Дали го осъдиха, не помня. При тази съдебна мъгла в България – съмнявам се!

       Колкото до най надеждните килъри – това са тези, които никой не познава и никой не може да залови.

       Много смешно ми стана, когато прочетох за най - големият наемен убиец в Русия в Интернета. Оказа се, че го познава цялата страна. И това, че след време го намериха удушен, заедно с разчленената му приятелка – бивша манекенка - край Атина, напълно обяснява рискът от всенародната известност.

       Отговорът на последният въпрос ще намерите по – надолу!

 

7.     За написването на книгата си “Ръководство за наемни убийци” сте ползвал някои от неразкритите убийства у нас. Всеки от четирите случаи е изисквал  използването на различни видове оръжия и взривни вещества. Но защо и как е извършван подборът и дообработката на всяко оръжие  поотделно?

    

     О. Нека не забравяме, че въпреки практическата стойност, това все пак е художествена литература. Като човек доста занимавал се с оръжие навремето, реших да предложа различни вариянти за всеки от случаите. Най – лесният начин да се стигне до килъра е, ако използва едно и също оръжие няколко пъти. Това е недопустимо! Колкото до подбора и доработката, най – добре прочетете книгата. Там най – подробно се обяснява всичко!

 

8.     Какви са начините за непроследима комуникация, които се използват от килърите?

 

       О. Не съм много сигурен дали някой друг, освен описаният от мене килър ползва този начин за непроследима комуникация, но горещо я препоръчвам! Начинът е много прост, но си има цена. Просто влизате в една заложна къща! Купувате си лаптоп, без да се пазарите, за да не ви запомнят. В тези магазини, почти сигурно е, че той е краден. Но дори и да не е такъв случая, няма от какво да се притеснявате. От първият изпречил ви се компютърен магазин се снабдявате с мрежова карта. Тя е нещо като SIM картата за мобилен телефон. Влизате в многобройните вече WI-FI зони и си регистрирате акаунт. Сиреч – и- мейл! Но в чужбина - Хонг Конг, Сингапур, Южна Африка. Или някъде другаде по света. Всичко зависи от това, какъв език владеете. Понеже вече сте установили първоначален контакт с поръчителя / как става това, ще го прочетете в книгата/, на вас са ви необходими не повече от петнадесет минути буйна комуникация. След като сте доуточнили всички подробности по предстоящият удар – обект, цена, начин на заплащане, по най бързият начин се освобождавате от мрежовата карта и от лаптопа. Излишно е да споменавам, ме преди това най – грижливо ги лишавате от вашите пръстови отпечатъци!!! Това е много важно. Тази професия не търти нехайство и немарливост.  

 

9.     Кои са десетте основни правила на наемния убиец?

 

О. Сигурно разбирате, че по понятни причини няма да ги изредя всичките. Защото ги има в книгата. Наистина, трябва да се чете между редовете, но така е! Нека всеки да си направи домашното!

     Основното за наемният убиец е да свикне с мисълта, че ще отнеме живот. На нас като хомо сапиенс не ни е програмирано да се избиваме един друг. За това най – важна е психологическата подготовка. Не е чак толкова лесно направо да се прицелиш в човек и да натиснеш спусъка. За това препоръчвам да се започне с кварталните кучета, котки, някоя и друга катерица или зайче. Да се свикне с проливането на кръв.

     Друго важна стъпка е да си направи дипломната работа. Този занаят е вид услуга. Щом съществува, значи има търсене. Недопустимо е да предлагаш някаква услуга без да си доказал, че тя е качествена. Трябва да си създадеш портфолио. За целта е добре да започнеш с някой клошар, след това един – двама цигани. И най – накрая с някои мутре но, от нисък клас. Не знаеш каква ще бъде първата ти поръчка, за това просто не си гърми патроните нахаос. Най – лесни са наркопласьорите. Завъртете се край кое да е училище и ще се спънете в тях. Пък и нещо полезно да свършите!

     Другото основно нещо е да си намерите надежден агент, който ще работи за вас, ще предлага услугите ви и ще ви намира договори. Но пак повтарям, темата е много деликатна, за това ще спра тук и сега!        

 

10. Какви са схемите за пране на пари? Кои от тях са най-често прилаганите?  Какви са приемливите загуби при прането на пари? Само Сейшелите ли са идеалното място за пране на пари или има и други местенца? И там ли се прилагат същите ли схеми?

 

     О. Сейшелите са най – неподходящото място за пране на пари. Всяка офшорна дестинация има различни нива на контрол на този вид сметки. Там са най – стриктни, плюс задължително участие на местен адвокат. Ако се разминете само с 2 % за него – добре сте! Ужасяващо е, че той има и пряк достъп до банковата ви сметка.

     Там е добре само ако желаете да използвате схемата с „печалба от казино”. При нея сами си регулирате загубите. Като имате предвид и подкупите за местната власт и собствениците на игралната зала.

     По принцип при прането на пари, приемлива е загуба до 20 – 25 %. Но веднага трябва да отбележа, че при пране на милиарди от наркокартелите, загубите могат да достигнат до 65 % – 75 %. Звучи ужасяважо, но пък представете си колко пари остават чисти. Отделно, при тези регулярни потоци са необходими стотици офшорни фирми. Годишната издръжка на такава фирма с банкова сметка варира в най – добрият случай между 3 000 и 5 000 евро.

     Схемите за пране на пари са много и най – разнообразни. Но основното при избора се свежда до две неща: за каква сума става дума, и дали става дума за еднократна или многократна операция.

     При еднократна, например направили сте някакъв удар, и трябва да легализирате печалбата си, има няколко вариянта. Ще спомена само един.

     Отивате в Гърция и си отваряте банкова сметка. За целта ще ви е нужен само червен паспорт. С лична карта не става. В продължение на колкото дни е нужно внасяте по 10 000 евро. Обяснявате им, че е от продажда на имот. Те знаят, че в България има разлика между данъчната и пазарната оценка. След като внесете половината от нарочената за пране сума, я оставяте известно време. Успоредно с това се свързвате с брокер за луксозни яхти в Испания. Посетете го на място и с негова помощ отварете банкова сметка и в Испания. Той до последно ще вярва, че ще си купите луксозното возило от него. Между другото вземате оферти и от някоя друга марина. Добре е да имате и някаква кореспонденция. Най – авторитетно е ако дадете факс номера в гръцката банка, където да получавате цялата кореспонденция.

     Изчаквате известно време и в Гърция заявявате, че искате да изтеглите в кеш парите за яхтата /може да бъде за апартамент, или нещо което отговаря на парите, които искате да изперете/. Те ви дават надлежен документ, с който нямате проблеми по границите. Важно е сумата, която искате да изперете, да съответства на сумата, която изтегляте. Взимате самолета и в Испания внасяте парите, които току що сте измъкнали от дюшека. Не забравяйте, да фалшифицирате банковите бандероли от пачките.

     След няколко дни се прибирете в Гърция и с много ядосан вид върнете отново изтеглените пари в банката си. Обяснете, че сделката се е провалила и искате парите ви да бъдат на сигурно място.

     По този начин вече имате по една и съща сума в две различни банки. И парите в двете банка са чисти като бебешка усмивка.

     Разбира се любимата ми схема се нарича „Завод на Луната”, но първо, тя има смисъл при пране на регулярни постъпления от десетки и стотици милиони парични единици, и второ...нямам никакво намерение да я споменавам тук. По понятни причини!

    

11. Какви са начините за откриване на офшорни фирми и цифрови сметки?

 

       О. Начинът е само един! Ако не желаете никой в България да знае, че ще регистрирате офшорна фирма със съответната банкова сметка, просто напишете в Google –а - “Company formation”. Ще се появят хиляди възможности. Но трябва да внимавате! Различните офшорни държави прилагат различни нива на контрол върху тези фирми. Ако някой живо се интересува нека ми се обади по телефона. Номера ми го има в сайта. С каквото, мога ще помогна!

 

12. На Сейшелските острови срещнахте ли се с други българи, попаднахте ли на следи от присъствието на нашенци, които са търсили уединение и тайно място, където никой не ги знае?

 

       О. На Сейшелите бях преди доста години и бях единственият българин. По – късно разбарах, че доста нашенци са ги посещавали. Много от тях с единственото намерение да копират кредитните карти на наивни туристи. А там, такива - дал Господ!

       Но горещо ви препоръчва да отидете до там. Не за друго, а за да имате една идея къде ще се пренесете, когато ви дойде времето! Това наистина е раят на Земята

 

13. Смятате ли, че откраднатите от Поли Пантев 600 кг. кокаин, които той има неблагоразумието да отмъкне, са намерени? В крайна сметка Поли Пантев от тандема Йоца Амстердама – Бай Миле ли ги “приватизира” – говореше се, че те са били на колумбийската мафия.

 

       О. Зави си какво разбирате под „намерени?” 600 кила кока не могат да се изпарят, просто така. Според мен, Йоца Амстердама и Бай Миле, просто нямаше от къде другаде да се снабдят с тази стока. А къде, на кои улици е свършила тази стока, само сърбинът си знае. Те просто са си отишли по предназначени...

       А този Поли Пантев, наистина се оказа много кухо парче. Да откраднеш толкова много дрога, от хора които, губят всякакво чувство за хумор, щом стане дума за пари...Нямам думи! Просто с тези момчета – шега не бива!

 

14. Според Вас има ли вероятност Аркан да се е ангажирал лично да ликвидира Поли Пантев? 

 

       О. Извинявам се за отговора, ама не съм му светил. От друга страна, ако аз бях на негово място, нямаше въобще да се замисля. Защото проблемът не е опирал само до тези 600 кила кока. Било е и въпрос на накърнен авторитет, разклатени позиции, утвърждаване на власт, на чест ако щете!. Каквото и да означава това за тях.

 

15.  Получавал ли сте заплахи за убийство?

 

       О. До сега не, но след това интервю, не бих се учудил, ако разни черни джипове с тъмни стъкла не започват да ме задминават на една боя разстояние!

 

Георги ДЖЕНДОВ

www.georgesavoy.com





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене