Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 899320
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Август, 2010  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Криминале по неразрешени показни убийства
Автор: georgesavoy Категория: Политика
Прочетен: 899320 Постинги: 205 Коментари: 522
Постинги в блога от Август, 2010 г.
По техния календар сме още в 1461 - година, или някъде там.
Трябва ли да ги чакаме 700 години за да влезнат в час?
А на този линк гласувайте дали трябва да се плащат детски надбавки за повече от три деца?

http://polls.bg/poll/id/trabva_li_da_se_plashtat_detski_nadbavki_za_poveche_ot_tri_detsa-520


Категория: Политика
Прочетен: 1702 Коментари: 1 Гласове: 0
Трябва ли да се плащат детски надбавки за повече от три деца

На този линк декларирайте своята българска принадлежност!
polls.bg/poll/id/trabva_li_da_se_plashtat_detski_nadbavki_za_poveche_ot_tri_detsa-520

Материалът е от форумът на abv.bg
автор zeer streng извън, България

 
Цигански изтъпления


На 31.08.2001 двама цигани изнасилиха и убиха 81-годишната Виргиния Манафова в дома й на ул. “Люляк” в столичния кв. “Горубляне”.

Пияна циганска компания нападнала в Шумен екипа на линейка, дошла да спасява ромче, получило епилептичен припадък, оплакаха се пред журналисти лекари от Спешна помощ. Аргументите на циганите бил, че линейката се е забавила много.

През ноември 1991 г. трима пловдивски цигани нападнали и заклали младеж. Казва се Диян Петков и е син на директорката на музея на Ботев в Калофер – Атанаска Петкова.

Пак през ноември в Бургас е заловена банда от четирима цигани, които издебвали ученички при излизането им от училище, отвличали ги и ги изнасилвали.

През март 1992 г. банда цигани започнала да гони и бие с палки минувачи в столичния Ж. К. “Люлин”.

През април 2000 г. в село Мечка двама цигани застреляха с ловна пушка в собствения му дом 59 годишния Найден Тимневски. Полицията до днес не смее да открие убийците.

Справка от БДЖ сочи, че за 2000 г. цигани са извършили 147 нападения над влакове. Всички влакове, преминали през населения с цигани столичен квартал “Факултета” са със счупени стъкла.

На 28 декември 1990 г. циганинът Емил Иванов от Видин убива с нож двама българи и ранява тежко трети.

През 2001 г. двама пияни цигани пребиха от бой без никакъв повод лекаря на с. Вълнари, Шуменско.

През април 1995 г. четирима цигани отвличат от железопътна спирка софиянка, смазват я от бой, заплашват я с нож и я изнасилват.

През юли 2001 г. шестима цигани от Долни Чифлик, Варненско изнасилват 16 годишно българско момиче.

През август 2001 г. шестима турски цигани се гаврили пет дни с 19 годишно момиче. Техният сънародник 22 годишният Гюнайдин пък блудствал с три деца на възраст от 8 до 10 годинки.

През декември 1994 г. сливенски цигани пребиха журналистката Веселина Седларска, кореспондент на “Стандарт”.

грабеж в градинката при църквата “Св. Николай” в София, където двама цигани нападат 43 годишен мъж. Скъсани черва, спукан черен дроб, разкъсан далак, счупени лицеви кости

През септември в Сливен 1995 г. циганин изнасилил медицинска сестра, бременна в седмия месец.

Две седмици по-късно в полето край новозагорското село Баня трима цигани изнасилили друга бременна в седмия месец жена, като пребили от бой нейния баща.

През октомври 2001 г. в Шумен четирима цигани изнасилили млада жена и се гаврили с нейното бебе.

През 1991 г. в с. Дерманци, Ловешко трима цигани изнасилили две момиченца - на 13 и на 16 години.

През септември 2001 г. се стигна до масови сблъсъци между българи и цигани в Самоков. Причина е изнасилването на 17 годишно българско момиче от шестима цигани. След побоищата са арестувани 17 българи и нито един циганин. На всичко отгоре циганите не спират да заплашват: “България ще стане Косово!”

През ноември 1991 г. двама цигани нападат младеж и девойка. Пребиват младежа, изнасилват девойката. После започват такива инквизиции, пред които бледнее средновековната инквизиция. Счупват й ребрата, изкъртват й зъбите, разкъсват й вътрешностите с кол, откъснат от близкото дърво. Садистите бяха заловени и осъдени. После високохуманният ни президент, дисидента-марксист Желю Желев благоволи да ги помилва.
През 2005 г. цигани пак убиха човек в “Захарна фабрика”
Бандата роми смяла от бой Стоил Василев и двамата му приятели, човекът починал на път за “Пирогов”
Цигани убиха с юмруци 6-месечното си дете. Пеленачето било прието в болницата с кръвонасядания и хематоми
Циганин преби двегодишно дете в Батак. Момчето е настанено в местната болница с хематоми в областта на корема и краката, според лекарите нямало сериозна опасност за живота му.
57-годишен инвалид от Габрово е експлоатиран от циганско семейство, информира БНТ. Десет години ромите малтретирали Борис Кръстев, който е освидетелстван като напълно нетрудоспособен и нуждаещ се от чужда помощ. По случая е подаден сигнал до Районна прокуратура - Габрово.
Шестима цигани, извършили кражба на железопътни релси, бяха заловени от ченгетата във Велинград, съобщиха вчера от полицейския участък в града.
Сливен. Полицай бе ударен при опит да прекрати скандал в сливенския ромски квартал “Надежда”, съобщи за радио “Фокус” - Сливен говорителят на сливенската полиция Георги Шейтанов.
На 1 август 2005 г. циганска банда пребива 73-годишен мъж и петима други, след като нападна с колове и лопати къщата им в Елин Пелин. Екшънът се разигра в спор за дребна сума пари. Пребитият старец Георги Талашмов е приет в Окръжна болница със сцепена с лопата глава и счупен пръст.

Циганин изнасили дете след запой. Момичето е настанено в болница с контузии.

Циганинът Алекси Х. (24) изнасилил брутално 11-годишно момиченце в къщата си в село Ковачевица, община Лом. След нечовешката гавра детето е било настанено в болница с контузии. Жертва на сексуалните мераци на бруталния циганин станала П.К., четвъртокласничка в селското школо.

Ловешките полицаи са заловили 15-годишно момче от ромски произход, убило 84-годишна баба и отрязало ухото й. Непълнолетният убиец е заловен в 9 часа вчера сутринта в ромската махала Кошарите в село Бресница. Кина Йотова е намерена мъртва в дома й от съседка на 11 ноември. Жената е наръгана с нож в сърцето, след което е отрязано едното й ухо.

Циганин отново кла безскрупулно при възникнала свада на Женския пазар в столицата, съобщиха вчера свидетели на касапницата. Румен Димов (33) от Карнобат развъртял грамаден нож срещу компания, пийвала си пред кафене на софийския пазар около 21,30 часа във вторник.

На 23 май 2005 г. цигани убиха професор Станимир Калоянов. Банда от около 70 души нападнаха заведение в Столичният квартал “Захарна Фабрика” при което бяха пребити собственикът на заведението, жена му, както и всички гости на частното парти по случай Абитуриентски бал, между които и професор Калоянов, който в последствие почина в болницата.

На 2 юли 2007 г., в Петрич е убит един човек и още 17 - ранени при престрелка, избухнала в циганския квартал "182" на град Петрич. Загиналият е 23-годишният Валентин Стойков.

На 4 септември 2006 г., в Асеновград загиват двама съпрузи при масово сбиване на цигани в центъра на Асеновград.

На 19 август 2006 г. Полицай е ударен с камък при опит да се въдвори ред при масов бой между цигани край гр. Казанлък. Скандалът между циганите от казанлъшките махали “Казмера” и “Кармен” завършва с пожар, четирима ранени, от които единият с опасност за живота, и четирима арестувани. Метални тръби, селскостопански вили и коси, ножове и счупени стъкла са иззетите от полицията оръжия на побойниците.

На 3 август 2006 г., в Димитровград, около 100 цигани оказват съпротива на полицията в Димитровград при опит да бъдат проверени три каруци. Органите на реда установяват, че в трите каруци в ЖК "Изгрев" са натоварени две железопътни релси, които са карани за предаване в изкупвателен пункт за цветни метали. По време на инцидента е ударен полицейски автомобил Опел Астра.

На 10 юни 2006 г., в Пловдив загива жена при сбиване между цигани в пловдивския квартал "Столипиново". Сбиването е между два цигански рода. Повод за кавгата е друг смъртен случай от началото на юни, когато мъж от едната фамилия не могъл да се разбере с други трима посетители на кафене, каква музика да слушат.

На 14 май 2006 г., в Лом, стотици цигани се бият с камъни и бутилки. Две враждуващи от години цигански банди, едната предвождана от Таси М., а другата от Николай И., влизат в разпра за пари. Разделени на два лагера, стотици цигани се замерят с камъни и празни бирени бутилки.

На 2 януари 2006, в Плевен, хората на Красимир Каракачанов от ВМРО заплашват със саморазправа двама цигани от града, които на 25 декември са ограбили и убили 29-годишния Милен Йорданов. Той е бил член на движението в град Пордим. Тялото на мъжа е намерено до контейнер за смет в града. 28-годишният Симеон Б. от Плевен и 25-годишният Недялко А. от Долна Митрополия са задържани. Те откраднали от Йорданов 40-грамова златна верижка и 100 лв. ВМРО настоява двамата убийци на Милен Йорданов да получат бързо и строго наказание от закона.

На 22 декември 2005 г., във Видин, малко преди полунощ бе убит бившият шеф на РДВР-Видин, полк. Вълчо Вълчев. Установено бе, че смъртта му е настъпила вследствие на множество контузии рани по главата, нанесени с тъп предмет. След разследване, полицаи от крайдунавския град задържат двама цигани от Видин като заподозрени за извършване на престъплението.

На 14 декември 2005 г., в София, главен сержант от столичната полиция бе нападнат и пребит от цигани роми в кв. "Захарна фабрика". Нападателите взимат от него личното му оръжие, документи и пари. Полицаят е нападнат в гръб и удрян с твърд предмет по главата и тялото.

На 12 декември 2005 г., отново в София, двама полицаи са ранени при масово сбиване с цигани в столичния квартал Факултета. Инцидентът става в района на последната спирка на трамвай 10. Двамата пострадали полицаи са откарани за преглед в "Пирогов". Униформените се отзовали на сигнал за отвличане и изнасилване на момиче. Когато полицейският патрул засича колата, с която най-вероятно е отвлечено момичето, живеещи в околните къщи ги нападат. Патрулът е замерян с камъни и бутилки.

На 10 октомври 2005 г., в град Тервел, 12 младежи на 18 и 19 г. са пребити от банда пияни цигани в Тервел. Децата празнували рожден ден в помещаваща се в сградата на Автогарата сладкарница. В резултат на инцидента едно момиче е откарано в болница в безсъзнание. Циганите нападат и полицаите притекли се на помощ на децата.

На 14 септември 2005 г., в Габрово, цигани и полицаи се сбиват на Габровския пазар. Униформен служител на реда е ударен жестоко в гърдите. От джобовете на бременна циганка са иззети метален "бокс" и нож.

"Роми искат да палЯт болница"
в."Труд", 18.10.2004 г.:

"Заради смъртта на родилка, стотици роми и турци от пловдивския квартал Столипиново викаха: "Ще запалим болницата, смърт на докторите." Мария е починала от сърдечно заболяване, заяви д-р Никола Дренски, завеждащ АГ отделението на болница "Св. Мина"."

"Цигански барони от Върбица пребиха магазинер с вериги"
в."Борба", 2.10.2000 г.:

"Митко Николов, 36-годишен магазинер от Горски Долен Тръмбеш лежи в болница с 11 шева на главата, счупена ръка и множество синини и отоци, защото защитил честта на съпругата си от циганско нашествие от съседното село Върбица. Съпругата му също е в болница за изследване, защото мургавият наказателен отряд я е инжектирал с неустановен до момента серум."

"Цигани тероризират квартал в Бургас"
в."Монитор", 3.06.2004 г.:

"Граждани, живеещи в кв."Меден рудник" в Бургас разказаха как циганите абсолютно безнаказано ги пребиват и ограбват в домовете им, докато полицията и общинските власти в Бургас нехаят за престъпността. "Нямаме вече на кого да се оплачем, живеем зазидани зад четири стени, снимайте къщите ни да видите как сме се оградили като в концлагер с кльонове."

"Цигани гнусно изнасилиха младеж"
в. "Нощен труд", 19-20. 06.2003 г.:

"Нечуваната гавра потресе пазарджишкото село Церово. Пострадалият е настанен в психиатрия с тежка депресия."

"ЦЯло село трепери от убийство за 3 овце"
в."Новинар", 6.02.2002 г.:

"Дядо Нико се е борил за животните, затова са го заклали, казват в Горица. Тука скоро няма да е българско, а циганско, нареждат и залостват още по-яко портите си неколцината българи в Горица. Биха ни много, много ни биха. Крещяха: давайте парите и златото. Молим ги - ей там в оня халат на закачалката има някой лев, вземайте и ни оставете живи. Единствено това успяла да промълви баба Руса, когато дошла в съзнание."

"Цигани изнасилиха зверски млада жена"
в. "Нощен труд", 30.04.2004 г.:

"Извергите й се изреждали в храстите, ритали я в главата и ребрата. Двамата мургави бандити я млатили жестоко в столичния кв.Западен парк."


"Превръщат циганите в преЧка за интергрирането ни в ЕС"
в."Монитор", 12.02.2004 г.:

"На всяко лице от цигански произход у нас се предоставят над 200 лева, отделно от социалните помощи и загубите за страната от извършваните от тях престъпления. В годишния доклад на ЕК се внушава наличие на "ромско малцинство" и нарушаване на колективните му права. И то в противоречие на чл.1 на Маастрихския договор от 1992 г. и чл.6, пар.1 на консолидирания договор за ЕС от 1997 г., които постановяват зачитане на индивидуалните права на човек, без да уреждат статут на никакви "малцинсттва" в държавите-членки. Такива уредби няма нито в приетата през декември 2000 г. в Ница Харта, нито в Европейската конституция от 2003 г."

"Българи: Къде да се запишем за роми?"
в. "Труд", 1.06.2005г.:

"Къде да се запишем за роми, за да не си плащаме и ние тока", се питаха вчера българите в Пловдив, след като Доган пусна "етнически" ток в Столипиново."

"След 45 г. българите малцинство"
в. "24 часа", 4.06.2005 г.:

"През 2050 г. българският етнос остава в малцинство, а роми и турци ще наброяват 3,5 млн.Това съобщи проф.Иво Димитров от Медицинския университет в Пловдив. На този фон вместо стимулираща, у нас се провежда рестриктивна политика, заяви ученият."

"BG изнасилваЧът - осми в света"
в. "24 часа", 15.12.1995 г.:

"България е на осмо място в света по брой на изнасилени жени според доклад на ООН. Най-често насилниците са цигани - 88 на 100 000 са посягали на жена. Следват ги турците. "


"Азис се Чука с мъж в църква"
в. "Шок", 8-14.09.2004 г.:

"Азис стигна дъното на извращенията си, като засне хомосексуален клип в църква! Гейсимволът на фолка извърши полов акт с бодигарда си Ачо пред олтара на манастирска черква. Според експертите от СEМ клипът е кощунствено светотатство."

"Роми от Камено: Продажбата на бебета? Това ни е бизнесът!"
в."Морски труд", 10.08.2004 г.:

"Поне 10 жени тази година тръгнаха да раждат за пари, твърдят в циганската махала. В Гърция "ценоразписът" се движел между 10 000 и 15 000 евро. Запознати твърдят, че каналът за износ на бебета действал още от 1992 година."

"Село въстана срещу цигани"
в. "24 часа", 9.04.2000 г.:

"Дано се събудим живи, кръстят се в плевенското село Мечка.За ден и половина 550 от всичките 700 българи са се подписали за принудителното изселване на 300 роми. Сутрин децата ни се залисват със странна игра - броят колко крави и пиленца са откраднати от дворовете ни, разказват потресени родители. От 400-те къщи всяка е разбивана поне четири пъти."

"Село трепери от циганска вендета"
в. "Новинар", 24.07.2003 г.:

"Роми нападат с метални трупи и дървени сопи в шуменското село Новосел. Те твърдят, че спрели в селото да си купят бира, а местните ги нападнали. Секачите пък са вдигнали ръце от крадците на дърва. В началото на месеца били задигнати 200 кубика за около 6000 лева."

"Цигани грабЯт пЯсъка от дигите"
в. "Нощен труд", 8-9.08.2005 г.:

"Група цигани са задигнали чували с пясък от дигата на язовир Джаком мост край Ихтиман. Местното кметство е засипано с жалби за кражби. Мургавите влачат капаци на шахти, железа, кабели и строителни материали от къщите на евакуираните."

"Цигани линЧуват горски в Самоков"
в. "Труд", 4.12.2004 г.:

"Цигани-крадци на дървесина от Самоков, пребиха двама горски служители, сигнализира шефът на регионалното управление по горите Милко Христов. От началото на годината четири побоя са извършени в Самоков над горски от цигански банди. Според лесничеи местните роми изсичат незаконно между 500 и 1 000 кубика седмично."

"СелЯни плашат крадци със саморазправа"
в. "Труд", 9.04.2000г.:

В плевенското село Мечка се чувства огромно напрежение. Местните около 600 българи са убедени, че съселянинът им е убит при поредния цигански набег към стоката в двора му."Не ми казвайте нищо. Да вдигат циганите и в Странджа Сакар! Ако щат, и в Турция да ги пратят, но тук няма да ги оставим", крещи Петраки Цветков, чийто дом е обиран 36 пъти за последните 3 години."

"СелЯнин сложи хомот на крадец"
в. "Новинар", 24.10.2002г.:

"20-годишният Слави Благоев затворил циганин в обора си и му сложил хомота на кравата си в дупнишкото с.Крайници. Благоев приклещил в кошарата си 16-годишния ром Пламен Шолев за да признае, че е откраднал кравата и колелото му."

"Страшно е като в Аспарухово време"
в. "Сега", 17.03.2004г.:

"В с-Радиево има 25 окрадени къщи. Крадат гардероби, одеала, чаршафи, всичко наред, обяснява Димка Латинова. На Венче Христов пък му задигнаха всичките 20 кокошки. Селяните са пропищели от кражби и решили сами да се бранят."

"Роми грабят храмове във Варна"
в. "Стандарт", 14.03.2002 г.:

"Цигани откраднаха двете камбани на храм "Свети пророк Илия" във Варна. Вандалите разбили с камъни на парчета 100-килограмовата камбана, по-малката отнесли цяла, разказа потресен отец Петко Минчев."

Мургавите заплашват, че ако видят българин из улиците на града, ще го убият
Пияни цигани пребиха 12 младежи в Тервел
Масовото меле стана пред РПУ, автогарата потрошена

12 български младежи на 18 и 19 години от Тервел бяха зверски пребити от 30-ина пияни цигани в нощта срещу неделя, алармираха пред "Монитор" потърпевшите.
Младежите празнували рожден ден в помещаващата се в сградата на автогарата сладкарница. "Изобщо не разбрахме как се започна. Празнувахме 18-годишнината на дъщеря ми. Бяха 6 момчета, 6 момичета и ние със съпруга ми. Около 1 часа след полунощ едно от момичетата реши да си ходи. Едно от момчетата излезе да го изпрати. На улицата имаше цигани, които се връщаха от сватба. Мъж и жена от тяхната компания се караха. Изведнъж всички започнаха да хвърлят камъни и бутилки по сладкарницата. Изпочупиха витрините и прозорците на сладкарницата и на автогарата. Втурнаха се вътре и започнаха да бият жестоко децата. Няколко мъже хванаха едно от момчетата и започнаха да го душат и да го ритат. Децата пищяха като обезумели. Само дето не ни убиха. Чакахме да умрем в единия ъгъл на сладкарницата", разказа пред "Монитор" Веселинка Георгиева, стопанисваща заведението.
Едно от момичетата изпаднало в безсъзнание. Наложило се да остане под наблюдение в болницата в Тервел.
Масовото меле се разиграло точно пред сградата на РПУ-Тервел. На помощ на тийнейджърите се притекли и полицаи. Циганите се нахвърлили и срещу тях. Мургавите заплашвали, че ако видят българин из улиците на Тервел, ще го убият. Преди известно време циганите нанесли побой на служители на местните структури на Горското стопанство и на "Електроразпределение", но нямало подведени под съдебна отговорност. Няма задържани цигани и след жестокия побой в сладкарницата в нощта срещу неделя.
Децата са ужасно изплашени. Всичките 12 са с натъртвания и наранявания. Български семейства се страхуват да пускат малчуганите на училище заради безнаказаната агресия на циганите в Тервел. Вчера служители на полицията разпитваха свидетели и участници в инцидента.

СТАТИЯ ОТ ВЕСТНИК МОНИТОР

Цигани откраднаха купела от църквата “Св. Петка”
НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ
Цигани откраднаха и унищожиха купела за кръщения от централната пловдивска църква "Света Петка". Дръзката кражба е била извършена в събота около 14 часа, когато в храма е имало хора.
Разкриването на крадеца е станало по показанията на просяци и продавачи на цветя около църквата. 26-годишният Красимир Я. също бил между тези, които протягат ръка за милостиня пред храма. Той изнесъл купела спокойно, а намиращите се в Божия дом хора не разбрали, че става дума за кражба. Часове по-късно полицията е задържала и Румен А. в дома му на улица "Крайна" в "Столипиново". Той се занимавал с изкупуване и препродаване на отпадъци. Преди униформените да пристигнат Румен вече бил смачкал и нарязал купела.
Срещу двамата жители на "Столипиново" са образувани бързи полицейски производства.
Откраднати са и две старини камбани с общи тегло 300 кг от черквата в трънското село Пенкьовци, съобщи РДВР в Перник. Те били изработени от бронз. Срязани са с оксижен от шестметровата камбанария. Черквата се намира извън селото. За последен път хората се събрали тук на храмов празник на 15 август.

Прочетете статията на първа страница на Великотърновския вестник "Борба" от 14 септември.
В това село българите са подложени на непрекъснат терор. Всяка българска къща е ограбвана по няколко пъти.
Дори в един дом, след като са ограбили и потрошили това, което не са могли да вземат, накрая мангалите се изходили по голяма нужда в средата на стаята!!!!
А кмета, за да спаси своята къща и кожа, е в дружески отношения с мангалите. И вместо да защити българите се изказва в защита на циганите, макар да са откроднали и неговите две кози!
И полицията нищо не прави!!

Крадена картина на Тициан в циганското гето на Ст. Загора

Тумба от 100 цигани се качи без билети вчера в 5:53 ч. На гара Розино в пътнически влак от Карлово до Златица. При извършената от началника на влака проверка се оказва, че тези пътници нямат билети за пътуване, съобщи БДЖ. Циганите отказали да си платят глобите. Тогава началникът на влака е бил принуден да се обърне за съдействие към Транспортна полиция и служителите на РПУ в Златица. При намесата на органите на реда в гара Копривщица от влака са свалени около 67 цигани, а останалите успели да избягат. Това е втори пореден случай на голяма група нередовни пътници в същия влак. На 27-ми септември около 200 цигани пак се качили от гара Розино и при проверка на билетите отказват да заплатят санкцията за нередовни пътници.

На 10 септември ромски банди поставиха на релсите на 2 влака в Софийско камъни и гуми. Един вагон от товарен влак в района на Биримирци–Подуяне Разпределителна дерайлира.

Това е вторият инцидент с нарочно сложени препятствия на релсите в междугарието за един ден, съобщи БДЖ. Час преди това товарен влак се удари в барикади, струпани от роми. За последните 3 дни са регистрирани още 3 подобни случая в това междугарие и 3 - в Искър-Подуяне. И двата района са в непосредствена близост до ромски квартали.
Също днес четирима роми бяха задържани в района на консервния комбинат в Бойчиновци в момент на демонтиране на железопътни релси от линията, предаде Actualno.com. Освен с барикади и с кражби, ромите атакуват БДЖ и без билети. На 9 септември следобед стотина роми се качили в пътнически влак от Карлово за София. Те отказали да си купят билети, поради което влакът бил спрян извънредно.



11.02.2008
Цигани разграбват секретно поделение Частни охранители и полиция – безсилни пред наглите набези на ромите.
Закрито секретно поделение в Горна Оряховица е подложено на масови ромски набези. Мургави тълпи са започнали да „обезкостяват” бившето свързочно поделение 34010, закрито в средата на м.г.

Поголовно се краде желязо за скрап и дървен материал за огрев. Напълно са опразнени складовете на бившето поделение на ВВС 36890, чиито район е бил придаден към свързочниците през 1995 г. Двете поделения са с обща площ над 300 дка и по договор с МО се охраняват от софийската фирма “Люкримгард” ООД. На смяна дежурят по трима охранители, които не смогват да се справят с набезите. Ромите са много мобилни, агресивни, вадят брадви, а ние нямаме право да използваме газовото си оръжие, разказа един от охранителите.
Положението е жестоко, поделението се напада от тълпи по 30 до 50 роми, които вадят ножове и замерят с камъни охранителите, призна Милчо Великов, началник на отдел “Управление и разпореждане с недвижими имоти” на Министерство на отбраната в Плевен, където е зачислена собствеността на поделението. Това е стихийно бедствие, което очаквахме след Нова година, когато спряха социалните помощи и ромите от съседния квартал “Калтинец” тръгнаха масово да крадат желязо от имотите ни, коментира Великов и нарече случващото се цигански тайфун. Великов разказа, че е имал случаи, когато роми, нападащи закрити казарми, са връзвали и пребивали охранителите.
Наш екип безпроблемно влезе от единия край на поделението през откраднатите метални пана на оградата. Складовете наистина са вандалски плячкосани. Избити са прозорци, металните врати ги няма. Тук там се въргалят ръчни нападателни гранати от Втората световна война, корозирали бракувани лимонки, противогази и кубинки, все още неоткраднати дървени скари. Грабителите не прощават дори и на стените и ги къртят, за да извадят пръчки от арматурата. В една от казармите открихме коженият дневник, в който са записвани изходящите телефонограми на поделение 36890 от април 1989 г. до закриването му. Тетрадката незнайно защо не е предадена на военния архив и слава Богу не беше изгорена от крадците.
До портала на поделението се натъкваме на складирани над половин тон стоманени радиатори, врати, скари, части от осветителни тела, дори рамки от легла. Те са били задигнати, но после върнати от полицаите след обиск в пункт за вторични суровини в района.
Полицейските наряди около закритите военни поделения са засилени, заяви главен инспектор Иван Милев, началник на РПУ Г. Оряховица. За часовете, които прекарахме вътре и около закритите поделения, не видяхме полицейски патрули.



Категория: Политика
Прочетен: 23516 Коментари: 44 Гласове: 25
Последна промяна: 19.03.2011 01:31

Кой ни е виновен!!!

 Б. р. - Следващите редове са скандални, писани от човек, който не е писател или журналист, а с инженерно образование. Възмущението му от деградацията на нравите у нас минава границата, но е полезно да се прочете, защото обществото някак безмълвно се примирява с диктата на безкултурието и простотията, и има нужда от някой отрезвяващ вик.

Това което съм написал не е антибългарско, а е анти-простотията.

1. Ние, българите, си избирахме всички правителства след ноември 1989 г.

Тези правителства не са били избрани от германци, американци, руснаци, румънци, цигани или турци. За тези правителства сме гласували или не – ние българите.
Все пак циганите и турците не представляват критична маса гласове. Вижте статистиката.
Това, че циганите са в голямата си част такива, каквито ги описваме, е така, за съжаление. Но те не са откраднали толкова пари, колкото нашите братя – български участници и съучастници в политическият живот. Често им се приписват повече грехове (според официалните власти се наричат роми, но това не променя фактите).

За турците ми е много мъчно, честно казано. Няма по прецакан електорат от собствената си етническа партия. Тази партия с мутренско-феодални способи винаги е прецаквала хората си.

За комунистите няма да говоря – скучно, предъвквано и ясно. Комунизмът е опасна теория , която дава прости отговори на сложни въпроси и от там започват бедите.

2. Ние, българите, си мълчахме и преди 10-ти ноември 1989 г.

За голямо нещастие опитите за българско дисидентство бяха безплодни. Или не така мощни, че да се чуе в сърцата и душите.
Ние, поколението на нашите майки и бащи, дядовци и баби, трябваше да бъдем дисиденти. Ние мълчахме. За това няма прошка. Няма прошка за моите роднини , че са мълчали, няма прошка и за мен.
През 1989 г. бях на 21 годишна възраст. В моето семейство се пускаше тихо Би Би Си - Лондон, радио “Свободна Европа”, “Дойче веле” и т. н.
Тихо се разказваха наистина много смешни вицове срещу властта.
Тихо се подигравахме на тираджиите, които слушаха сръбско.
Мълчаливо бяхме против смяната на имената на турците.
Тихо и радостно споделяхме идеята за Перестройката – но само в разговори по между си.
Всъщност – се съгласявахме и продължаваме да се съгласяваме със всичко което мразехме и обичахме – но тихо.

3. Така дойде и чалгата – шумно и брутално

А ние се съгласяваме и с нея сега – тихо.Чалгата не е музика. Тя е вид култура. Тя винаги е съществувала при нас. Чалгата обедини простащината от най-различен тип - псувня, порно, евтин секс, вулгарно облекло, циганьорщина, селяния, гюбек, мазнене пред по-височайши, призив към криминални действия, отричане на ученето и познанията и т. н.
И ние, българите, сме съгласни с това. Ние, българите, си купуваме билети за чалга концерти, ние си купуваме дивидита с чалга.
Факт е, че чалга изпълнителите и звукозаписните чалга компании са най-богати. Те са богати от нашите пари. Ние сме им ги дали. Те не са ги откраднали. Те не са ги приватизирали.
Ние, българите, и нашите роднини, сме дали и даваме пари на тези хора.Ние, българите, си купуваме, ако не чалга издания, то си купуваме чалга изглеждащи вестници.
Ние, българите, гледаме, ако не чалга предавания и телевизии, то чалга изглеждащи предавания.
Ние, българите, подкрепяме прашките на жените. Ние, българските родители, купуваме на момиченцата от 1 клас нагоре детски прашки, за да изглеждат и те като мама или кака. Ние, българите, сме срещу педофилията, но една сериозна част от нашите български деца момичета изглеждат като чалга курви. Да, децата, изглеждащи като чалга курви, са наш продукт. Те не са продукт на американците, циганите или евреите. Те са нашите български деца по наш образ и подобие.

“Стандарт”.

Чалгата е един сборен и много точен образ кои сме и от какво се интересуваме. Ако във вашето семейство не се слуша чалга, ако вашата дъщеря или син не слушат чалга – няма да се социализират.
Но каква е ползата да се социализират с чалгаджиичетата от българските семейства? Какво ще донесе този социален контакт?
Нима моите деца ще успеят да заинтригуват някое детенце с пънк като “Секс Пистълс” или “Клаш”? Да чуе рока на “Цепелин” и “Ху”. Да се изкефи на Франк Заппа. Да се поинтересува от стила на обличане на Одри Хетбърн или Вивиан Уестууд. А може би ще гледат заедно нещо на Кончаловски и ще се плашат от “Психо” или “Птиците” на Хичкок?
Те няма да прочетат заедно Атанас Далчев или Алеко Константинов.
Не това няма да стане – не защото са малки , не защото това е старо, а защото ние, българите, открихме, че е по-добре да няма класова разлика и сега нямаме класа.

4. Ние, българите, окрадохме помията от демокрацията, капитализма и социализма

Да. Факт. Взехме всичко най-лошо.
От Съветският съюз задигнахме тъпотата на мужика, някоя друга пиянска песничка, но забравихме да вземем Булгаков, Пушкин и менделеевата таблица. Или по-точно, добре че тя, менделеевата таблица, виси в училище, ама по задължение. Ами Менделеев или Циолковски – тях ги забравихме. Обичаме да се подиграваме на руските пияни курви и се взираме в тях за да изкопираме нещо курвенско. Но не се взираме в руският балет или Чайковски. Рекета и олигарсите ги усвоихме.

От останалите бивши соц страни – нито им копирахме Хавел, “Солидарност” или Унгарските събития.
Даже кола не можахме да построим. “Булгар-Рено” - да , ама за малко и то неуспешно.
От американците гепихме яко вискито и цигарки “Марлборо”. Яко, мен. Фак офф, мен.
Пропуснахме цялата американска култура + технически напредък.
Но пък - пошлостта на бруталната реклама, Биг Брадър и всякаква друга тъпотевица - яко се налапахме.
Научихме се да си говорим на „Ти”и забравихме да говорим на „Вие” – било по американско. Английският език има друга конструкция и е много ясно кога се говори учтиво.

От западноевропейците грабнахме прийома на политическото нищо говорене.

“Мерцедес”, “Ауди” и всички други атрибути бяха взети, но с дребната подробност, че тези които ги карат там са изкарали тези пари не по криминален начин. И там има престъпета дето връткат далаверки, ама… фактът, че имаш “Мерцедес” в Германия, не ти дава правото да минаваш на червено. Тук фактът, че имаш “Цедес” (“Мерцедес” по чалгаджииски) ти дава правото да минаваш предимно на червено.

Да, това го правим ние, българите - вие и вашите съседи на долния или горния етаж. Ако вие не го правите, но си мълчите като възпитан човек, вие го подкрепяте.
Да, вие, българинът, който чете тези редове, е пряк участник в свинщината, наречена българска територия, българско политическо пространство и култура (ако въобще съществува тази дума).
От демокрацията взехме само нечленоразделните крясъци, като пропуснахме спора и дискусията.

5. Ние, българите, сме един провален проект на нашите пра-пра-родители

Ние сме и безкултурни. Няма да имаме нобелов лауреат. Няма да има Оскар. Не, няма да има и други признания от света. И за това съм виновен аз и всички, които четат тези редове и са отраснали в България, без значение, на пол, раса, националност, религия и т. н.

Вие и аз сме отровени, радиоактивни, раково-болни и заразни  в следствие от българското и средата в която сме отрасли.
Вече сме направили твърде много компромиси и със собственото си възпитание, чест и естетика, т. е. станали сме българи.
Не може да не сте чували твърдения от рода на: “Ама на чужденците много им харесва чалгата. Джон как се кефи.” А вие какво взехте или получихте от културата на Джон или Ханс? Нищо.
Ние българите сме крадци на чужда слава:
Джон Атанасов - бащата на компютъра е българин? Генетично да, на практика - не. Този изключителен човек е роден в САЩ и там е развил и усъвършенствал идеята на Лайбниц за изчислителна машина.
Джон Атанасов не е завършил Седмо училище в София, не е учил вечерно в техникума “Попов” и не е завършил МЕИ в София. И не е попаднал в завод в Правец, където създава компютъра. НЕ. Той е продукт на американската образователна система и бизнес икономическа ситуация.
Тук България няма нищо общо.
Борис Христов и Райна Кабаиванска – те от сцената на българската опера ли станаха такива? Благодарение на българският „оперен мениджмънт”, който успешно лансира българските оперни певци по света?
Да не би Виенската опера, Ковънтгардън и Метрополитен да треперят, че директорът на софийската опера проф. Карталов може да им откаже гастрол?
Или фирмите като “Майкрософт” и IBM да чакат с нетърпение края на абитуриентските балове, за да поканят българските технически гении?

Отново “Стандарт”, този път за българите в чужбина.

В мига, в който абитуриентчетата изтрезнеят след бясното абитуриентско чалга парти?
Абитуриентските балове – по-добре без коментар. Все пак ще кажа: вие, ние, българите, купуваме облекло за хиляди левове. Ние плащаме кувертите за тези балове. За един бал, ако не вложиш в него поне 3-4 хиляди лева - ами ти не си родител. За какво се дават тези кинти - детето е завършило задължителното образование? Е, и какво от това? Какво следва?
За да видим дъщеря ни по цици и прашки на някое кабрио или жива ебън между абитуриетни върху кола. Справка - Ютюб и ВиБокс7.
Става въпрос за българските абитуриенти, възпитани в българското семейство, чрез българската образователна система, в духа на източното православие и с благословията на Българската православна църква. Българското бъдеще на нацията. (Думата нация е неуместна в случая).

Моля все пак да прочетете какво са писали Константин Иречек и Феликс Каниц за България и нравите на българите.

 

 

Ние като член в ЕС (не като гъз)… Българският хляб е боклук. А българска музика по MTV?

16 Юни 2010

Павел Петов  

Снимка: Силинеок, Уебшотс

Продължава от вчера. Виж предишната част - Българинът е безпринципен педераст. БГ-гюбек за цял свят - лайф, от мола
Б. р. - Следващите редове са скандални, писани от човек, който не е писател или журналист, а с инженерно образование. Възмущението му от деградацията на нравите у нас минава границата, но е полезно да се прочете, защото обществото някак безмълвно се примирява с диктата на безкултурието и простотията, и има нужда от някой отрезвяващ вик.

България влезе като член в Европейският съюз. Член…?

Това звучи …не знам как.
София европейска столица ли е? В смисъл като архитектура, хигиена, инфраструктура?
България европейска страна ли е?
Ти европеец ли си? В смисъл – като възпитание, манталитет, култура, облекло, музика, хранителни навици?

Добре, ок. Посочи ми български филм, който да е от европейско ниво. Аз ще ти кажа един – „Отклонение”. Дръпни си го от мрежата. Той е изключение и е отпреди 40 години. Е? Какво се построи върху или към този филм? Нищо. Резултати в извън български мащаб? Нула.
Къде е българският Костурица?

Музика – по VH1 и MTV има латино и др., а българско?

Нали сме чалгаджии тук… Правим велика балканска музика. Ще смаем света. Просто на всеки ъгъл – чалга изпълнител.
Чужденците са полудели по нашата чалга. А нашата чалга е на европейско и световно ниво, нали?
Ако е така, къде е нашия вариант на Горан Брегович? Ама той не е чалга – български ми, чалгослущи европейци.

Къде намериха място българските оренталски ритми в ЕС? Ти, който плати за роклята с голия гръб на щерка ти 5 бона да се кълчи и чепи на абитуриентския бал и на живо да им пее едикоя си гнусна певачка, кажи: Къде е БГ-чалга присъствието на сцената на ЕС?

Участничка в конкурса “Мис Силкон” в София си показва гърдите на фотографите. Снимка: Емакс студио

Хората от латиното направиха световна вълна. Къде е българската чалга вълна по света? По VH1  или MTV да има чалга песен на български да е номер едно? На испански латино има.

Друга музика? Кажете, бре? Нотите не са на кирилица! За хубавата музика няма нужда от превод. Дайте ми имена на групи, изпълнители и парчета, с които България е известна по света и хората припадат.

Ок. Допускам, че всеки момент Министерството на културата ще лансира БГ-песните на световната сцена по проект, заплатен от ЕС. Ще чакаме явно.

Българската кухня – циганската баница превзе ЕС

Тук сме яки. Берлускони моли премиера ББ да разговаря с браншовата организация на българските ресторантьори да спрат инвазията си в Италия и Европа. Редица италиански ресторанти и пицарии затвориха по света и в ЕС, заради отлив на клиенти към българските ресторанти в тези страни.
Пицата е вече отминал спомен. Макароните и лазанята са отдавна забравени.
Българската циганска баница е превзела света. Филийка хляб, залята с олио и поръсена с червен пипер от Пловдивско е най-предпочитаното ястие. Според Евростат за последната година България е изнесла на 300 милиона тона червен пипер и 700 милиона литра олио за циганска баница. Макдоналдс е на път да се оттегли от ЕС. Циганската баница е хамбургерът в Европа – единодушни са всички. В десетилетието на Ромската култура – са най-щастливи българските цигани. Хармонията между ромите и българите е пълна, смятат от дружеството Ромска вселена и Обединени цигански галактики.
Ромите и българите танцуват щастливи заедно под ритмите на българския феномен – чалга. Кълчат се щастливи и едновременно, сякаш са сиамски близнаци – казва усмихнато икономическа емигрантка от Берн, Швейцария сега живееща в Мало Бучино, България.
Един ритъм, една кухня, един народ – е категоричен американският астронавт Армстронг, потърсил препитание и неограничен достъп на баницата в България.

Българският хляб е боклук

Никой не е по голям от хляба – твърдеше един партиен секретар на времето. Много мъдър човек.
Никой не прави български хляб по света, защото рецептата се охранява от ДАНС. След като “Тракия пшеница и ечемик индустриал” закупи всички хлебарници в ЕС, французите, италианците и германците със сълзи на очи разбраха какво означава думата хляб – като вкус и качество.
Те, наследниците на Наполеон, Да Винчи и Бетовен – благодарят за истината, наречена хляб.
(За тези, които не са яли хляб в други страни по света, да ги информирам – българският хляб е боклук. В Германия например има около 360 вида хляб. Френският, италианският и испанският хляб са много вкусни. Браво и на гърците!).

Успехите на българския флот от Аспарухово време насам

Корабоплаването и България… Баси - е, какво искаш да ми кажеш сега, българо-плюещ драскачо?
Аз, драскачът, искам да попитам в исторически и съвременен план къде е мястото на България като морска държава?
Исторически колко кораба или пристанища имаме по Черно море. Български, не византийски или гръцки.
Или сега, като морска страна, каква част от европейския флот съставлява българският търговски флот?

Най-добрите инженери са българите!

Отрязан наполовина стар Москвич с всички задължителни чалга-аксесоари - клатещо се кученце на арматурното табло, тунингован с емблема на BMW, с автентичен звук и миризма в купето. Снимка: Булфото

Софтуер и хардуер. Нищо по-велико и значимо няма от българската инженерна мисъл. Къде сме в ЕС? Кои сме?
Напишете продукти, марки, създадени от БГ-гении и фирми? Кажете – софтуерът и хардуерът не е на кирилица (драскачът иска да каже, че кирилицата не може да попречи в случая)? Конвертируемо е.
Е?

Българското образование – “Евро Психо”

След излизането от университета, какво гарантира дипломата?
Частните уроци в кои други страни от ЕС се практикуват така поголовно? България е лидер и пионер в частните уроци по български език, математика и т. н. Заради това българският език предстои да бъде приет като официален и единен за целия ЕС. Българските математици се занимават с изчисленията как да сгънат времето и пространството в едно.
Машината на времето ще бъде сглобена и завършена в Тракторния завод в Шумен.
От ЦЕРН са предложили Варна да е световният контролен център за ускоряване на тапи, излитащи от шишета с шампанско.
Сдружението “Евро Психо” е създало специален екип за изследване на групите родителите, които стоят преди, по време и след кандидат-студенски изпити или изпити за гимназия пред учебните заведения.
Подкрепата, която оказват българските висящи родители при изпити, е феноменална. “Българският ученик и кандидат-студент вследствие на взаимодействие с учители и родители с мисъл може да променя траекторията на галактики” – категоричен е датският учен Хорхе Иванов. И допълва: “Българите имат много добро образование. Може да се види във всяка една тоалетна какви образувания правят.”

Мода: мистерията на българските прашки

Модата в България е на мода. В България има и европейска мода, но тя не е модерна. Модерното в българската мода може да се види навсякъде. По билбордове, в нощни клубове и т. н.
В основата е българският моден дизайн. Той създава модата, която увлича младите европейски българи да са модерни. Милано премести в Монтана своите модни лаборатории.

“Стандарт” за злополучна фотосесия, в която “Мис България Вселена 2007″ останала почти гола заради по-малък размер прашки.

Основната концепция в БГ-модата е: как да си със прашки, когато си без тях.
Мистерията на българските прашки плаши не само Лагерфелд. “Адидас” разработват своя концепция на строго охраняван изкуствен остров в Черно море срещу Варна. На острова е докаран телескопът “Хабъл”, за да се наблюдават чалготеките в цяла България.
Организацията “Прашки без граници” ще сезира Еврокомисията за това.
Чалга парчето „Адидас” киризи през тръбата под полата” оглави ЕС класациите.
Пардон, ама и тук сме драстично зле, модата си има публика. Българите са публиката на българската мода. Качествена публика ли е българинът?

Кой събития в България са европейско и световно значими?

Кои български вестници споменават по Euronews, BBC, CNN, DW и другите световни медии при преглед на европейският печат?
Нито един български вестник. Защо? Защото ти купуваш цялата тази хартиена словесна помия с удоволствие. Като купуваш помия, значи ти харесва и си помияр. Като си помияр, се пишат помиярски статии.
Вестниците НЕ са виновни. Те пишат това, което се харесва на читателя. Те пишат за теб.
Ти си лош, некачествен читател. Те ти предлагат такъв продукт.
Онези медии не искат помия или поне твоя вид помия.
Значи имат друга публика с други критерии (съвсем друг е въпросът за тяхната обективност, но нейсе).
Извод: Заради лошата българска публика, нямаме добри журналисти, т.е. нямаме вестници.

Защити ли твоята интернет свобода? Само псуваш във форумите

Защо трябва да подслушват интернет трафика, телефонните ти разговори, имейли, скайп и т. н.? Това е нормално? Ти какво направи против това? Това било eвропейска практика? А ти, българино, нямаш ли си собствено мнение? Кой е казал, че всички eвропейски практики са добри? Ами ако от ЕС ти спуснат въже, за да се обесиш, ще го направиш ли?
Не разбираш какъв е проблемът?

Прост пример – ти се обаждаш на Пешо и му разказваш виц за педофили и двамата се смеете.
Нормално, вицовете са, за да се смеят хората. Три-четири години по-късно ти или някой от семейството ти решава да се занимава с политика. Или попада на добър бизнес. Имиджът ти е важен, но някой ти звъни по телефона и ти казва, че ако жена ти, или ти, или братовчедът не направите едикакво си, ще пусне запис, от който е видно, че ти и Пешо сте педофили, ти си ниско морален тип, който се кефи на секс с деца. Ти се смя на педофилския виц преди четири години. Не си ли спомняш?

Ама нали си много деен интернет участник? Хайде сега, направи нещо да защитиш твоята интернет свобода. Не правиш нищо, освен да попсуваш в някои форум или в някой коментар под някоя статия.
Много безславно. Е, може да псуваш в Интернет засега, но и това ще ти вземат. Ти си псувач, който просто се съгласява да бъде потискан, да е нищожество.

Чалга и с 308 км в час по магистралата

България като член (не като гъз) на Европейският съюз (това в скобите е, защото колкото и да се пазя от простащината, тя ми влияе), е подписала, подписва и ще подписва договори с които се преследва пиратството и нарушаването на авторското право.

Браво БГ, Браво ЕС. Просто човек да се зачуди с каква страст се пазят тези права. То са спецчасти с маски на лицето – БГ-патент. Влизане с взлом по къщите, тараш на компютрите. Проследяване на айпи-адреси. Истински екшън. Ако такова усилие се полагаше да се преследва уличната престъпност в БГ… Броят на криминалните случаи едва ли щяха да надхвърлят два –три на година.
Обаче ти си мълчиш, българино. Викаш си – те “Замунда” и “Арена” ще ги спрат, ама други ще излязат. Абе, каквото и да стане, ще си разменяме дискове. Споко.
Да, обаче това не е така. „Те”, с маските и качулките, ще те заключат или глобят и теб. Ще арестуват детето ти, защото е пипало и то с пръст джойстик, закачен към нелицензирана игра.
И тогава ти или твоето дете вече сте осъдени престъпници с разрушен живот, заради мълчанието на всички ни.
Аз не подкрепям идеята за авторското право във вида, в който ми се предлага. Да, против авторското право съм. За продукт на “Майкрософт” ще изпратят страшни спецчасти във всеки дом. Ако ти драснеш текстче или изображение, навсякъде те копират и никой не защитава твоите права. Полицията обслужва само и единствено големите играчи и никой друг.

Бях в Париж и в световните новини гърмеше за затрити от някакъв дилър 2 милиарда евро от “Сосиете Женерал”, всички се вълнуваха от съдбата на банката, която има клонове по цял свят.
И в този момент отворих дир.бг и прочетох следната новина начело: “150 каубои на празника на банското мезе”. Това ми върна вярата. И ми даде самочувствие, че Европейският съюз, в лицето на България, влияе на САЩ.

Извод и то прост:
Само ние българите сме си виновни за всичко, което ни се случва.
Факт е, че българските гласоподаватели са изпратили в парламента, президентството и правителството хората, които са ни управлявали и ни управляват и сега. Те ни управляват, защото ние така сме поискали.

Написано от един унизен българин от масата, наречена гласоподаватели

——————————————–
ПП: От автора до всички написали коментари, гласували или просто прочели това писание.
Радвам се, че има противоположни мнения. Това означава, че имаме реален спор. Всички разумни хора вероятно ги боли или ги е заболяло като са прочели тези редове. Текстът е неприятен – истината е грозна, но е факт. Ако ни е било неприятно да четем, означава че обичаме Родината си по един или друг начин ни е тъжно за нея.
Всеки има право на лично щастие – емигрантите също. Аз бих искал да съм емигрант, но ме хвана страх да замина. Други са били по-смели от мен. Дано сте успели или да успеете.
Благодаря на противниците ми – те ме накараха да преразгледам определени неща и с това ме направиха по-богат.
Благодаря на тези които ме подкрепиха със своите коментари – почувствах се прав, макар и по-тъжен.
Благодаря и на г-н Иван Бакалов – www.e-vestnik.bg . Това беше възможност да се състои един истински разговор. Разговор без грим и казионни медии. Писаното от мен с коментарите тук представляват едно цялостно произведение. Без коментарите ви писаното нямаше да има стойност.
Как да се оправи България? Ето една малка крачка, но много необходима.
Моля ви, започнете да говорите на “Вие” и учтиво по между си.
Моля ви, бъдете учтиви и толерантни със съседите си.
Покажете добронамереност, направете им малък жест в знак на приятелство.
В крайна сметка всички сме съседи, нали сме българи?
Звучи тъпо, изтъркано и глупаво, но, повярвайте – добрите съседи са задружни. Задружните съседи са сила. Силата е фактор.

Ваш Павел Петов

 

 

Как "24 часа" излъска образа на Топлото и жена му. И лъска, ли лъска…

28 Юли 2010

Иван Бакалов  

По повод ареста на съпругата на Вальо Топлото e-vestnik пуска отново подробности от мелодраматичния съботен очерк за страданията на младото семейство Топлови, който “24 часа” публикува след освобождаването на Топлото от ареста преди 3 години. В момента четивото си заслужава, защото разкрива вълнуващи неща за семейството. И е важно да се види кой е защитник на подобни персони. Както е известно Вальо Топлото има вече присъди, една от които 14-годишна. Той ги обжалва и поради това още не е в затвора.
Съдържанието на очерка за Топлото и семейството му в “24 часа” няма логическо обяснение освен пиар в полза на човек, който по силата на обстоятелствата е негативен персонаж, без всякакъв обществен авторитет. Подобен пиар материал в “24 часа” излезе и за съдения за контрабанда Пилето, също и за подсъдимия Христо Ковачки, за който подобно на очерка за Вальо Топлото, се твърдеше, че като малък помагал като тимуровец на възрастните. Сега се вижда (виж по-долу), че соченият като главен виновник за цените на газа и парното Румен Овчаров, тогава е бил представян от вестник “24 часа” като борец за намаление на същите тези цени.

Статията, която публикува e-vestnik тогава, по повод очерка за Топлото, беше приета от колеги в “24 часа” като враждебна и съответно онлайн изданието - като техен враг. А може би такава вълнуваща публикация трябваше да остане без коментар?

Тази статия е актуална и с друго - главната редакторка на вестника Венелина Гочева я готвят да оглави обединените БНТ и БНР, а зам.-главният й редактор онзи ден публикува голямо интервю с премиера Борисов, с вълнуващи въпроси, които се стремят да излъскат и без това излъскания му публичен образ.

“24 часа” с вълнуващ очерк за семейство Топлови

“14-годишно момче позира с китара в ръце пред развятото знаме на любимия отбор “Левски”… С предизвикателна пози момчето сякаш иска да изкрещи нещо на преминаващите по бул. “Прага” столичани. Нещо от рода на “Аз съм бунтар! Ще разтърся този град”, но грохотът на минаващите трамваи заглушава възмъжаващия глас. Тази бледа черно-бяла снимка е от средата на 60-те години на ХХ век…”

Този цитат от съботния брой на в. “24 часа” не е за някой бунтар с китара от ранга на Джон Ленън, Висоцки или поне Кирил Маричков, нито за бъдещ дисидент като Георги Марков.
Така започва съботният очерк на вестника за освободения неотдавна от ареста Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото.
По нататък в текста умилително е описано как той се мъчи да подреди живота си, да намери старите снимки, тъй като всичко е разхвърляно от обиските.

Съботният очерк, със снимка на семейството на Валентин Димитров. На заден план се вижда прочутата баба Цеца, която обикаляше банките.

Майка му, (известна като баба Цеца Милионерката), разказва просълзено пред вестника спомени за детските игри на бъдещия герой Вальо Топлото. Как направил беля, а като му се скарали, избягал от къщи. Цитат: “От малък показваше характер”, спомня си баба Цеца.”
После Вальо Топлото разказва как като малък със съседските деца направили “тимуровска команда” (б. р. – доброволци пионерчета, които помагат на възрастните), как командир на командата станал той.
По нататък вестникът разказва: “Професионалният му удар е назначаването му за шеф на “Топлофикация” – София. Тук утвърждава мениджърските си качества.”

На втората страница на очерка има заглавие “Английската кралица го кани на бал” и подзаглавие: “Тенисът и картините са неговата страст”.
Да не помисли някой, че английската кралица е чакала Вальо Топлото да излезе от затвора, за да го покани? Не, преди години, покрай покана на английската федерация по тенис за тенистурнира “Уимбълдън”, е бил поканен и на бала, на който домакин е кралицата.

На две места в очерка се натъртва – “Покрай тениса се запознал с австрийски банкери, които го въвели в бизнеса с инвестиционното посредничество”. И на още едно място - “Прохожда и бизнесът му с доверително управление на финансови активи”.
Тези цитати са много важни – трябва да обяснят някак си пред обществото, че е нещо естествено Вальо Топлото да има по банкови сметки и сейфове около 10 000 000 лв. (толкова са му намерили, а дали това е всичко?).

На третата страница на очерка има разтърсващо интервю със съпругата на Вальо Топлото със заглавие “Оцелявахме 11 месеца в полицейски “Сървайвър”. В него тя обяснява как останала без пари, как “Джунглата е тук, в центъра на София. Достатъчно е да пуснеш някого в лабиринта между прокуратура, полиция и следствие, и можеш да наблюдаваш брутално натурален “Сървайвър”.
Очеркът завършва с цитат от Албер Камю – “Всеки трябва да изживее присъдата си”


Нарочно преразказах повечко от този удивителен съботен очерк на в. “24 часа”. Иска ми се да се уверя само на мен ли ми се струва удивителен и само аз ли мисля, че вестникът е надхвърлил границите на поносимото отвращение към журналистическите перверзии.
Вальо Топлото, печално прочул се герой на новото време, типаж на калния преход към модерна държава, е представен във втория национален всекидневник като светла личност, достоен мениждър, обичащ спорта и изкуството.
Същият вестник “24 часа” неведнъж е окалвал почтени бизнесмени със свои публикации и с помощта на информации от МВР и прокуратурата, които години наред се бяха специализирали в черния Пи Ар. (Не ми се иска да се отклонявам и да давам тук примери). И сега изведнъж като светъл пример на бизнесмен е обрисуван обвиненият в пране на пари и злоупотреби шеф на омразната държавно-общинска фирма “Топлофикация” – София. Протеже на партии и лобита.

Пример за Пи Ар публикация в полза на Овчаров отпреди година. Върху снимката на Овчаров е сложено заглавие - “Сам срещу поскъпването”. Читателят може да не обърне внимание, но на професионалния журналист веднага му става ясно, че това е манипулативно заглавие, перверзен вариант на слагачеството на вестниците от времето на социализма.

Тия дни четох гневна статия с каква наглост се представят като светли личности Георги Димитров и Богомил Райнов. Те все пак са най-малкото спорни фигури.
Но как да нарека представянето на Вальо Топлото като положителен герой и жертва?

Това, уважаеми читателю, не е невинно журналистическо съчинение. Не е случаен плод на млад и неопитен автор. Това е добре обмислен текст, с точно определена цел.

Често слушам колеги да коментират, че “24 часа”, който някога беше най-четеният и най-модерният вестник, вече се е превърнал в свитък от Пи Ар публикации, обяви и некролози. И се заглеждам в заглавията, в отделеното място на министри, бизнесмени… Да, вижда се с просто око. Колегите, които произвеждат тези рекламни публикации, сякаш са заслепени и си мислят, че никой не забелязва. И някак не се усещат докъде стигнаха с Пи Ар публикациите. Мисля, че това за Вальо Топлото е своеобразен връх.

Още един пример за Пи Ар публикация за Овчаров - на първа страница вестникът съобщава какво мисли министърът за предизборните концерти на Ивана. Важна новина, вълнуваща.
Откакто стана министър, Овчаров редовно се появяваше на първата страница на “24 часа”.

На пръв поглед всичко е направено да изглежда естествено – най-одумваният арестант в държавата – нека да го покажем във вестника с бебето му, с жена му… Но… съчинението е позор за журналистиката.
Да, уважаеми читателю, има колеги, които произвеждат такива неща. Ще ми се да не мислиш, че всички журналисти са такива. Ще ми се да вярваме, че това е само част от общата кал на времето, която ще се утаи.

Може да се говори още за Пи Ар публикацията за Топлото – като продължение на подобни публикации в “24 часа” за Овчаров (виж снимките, виж и анализ тук) и т. н. Но нямам желание да разравям повече тази воня.
Нито пък имам специално отношение към “24 часа”, за сметка на друг вестник. При повод ще кажа каквото има да се каже примерно и за другия голям вестник - “Труд”, който също дава материал за подобни размисли.
Но си мисля, че тази отврат няма как да се подмине без коментар.
материалът е взет от
e-vesthik.bg
и няма комерсиален характер

 

Категория: Политика
Прочетен: 2802 Коментари: 4 Гласове: 3
Търсене