Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 899194
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Февруари, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Криминале по неразрешени показни убийства
Автор: georgesavoy Категория: Политика
Прочетен: 899194 Постинги: 205 Коментари: 522
Постинги в блога от Февруари, 2011 г.
Путин ядосан от клип на митничари
Категория: Политика
Прочетен: 1336 Коментари: 0 Гласове: 2


Президентът Георги Първанов е гръбнакът на „Октопода“, той легитимира Алексей Петров да влезе в политиката.

Тези разкрития направи бившият парламентарен секретар на кабинета Виденов и бивш директор  в "Мултигруп" Пламен Николов на специална пресконференция.

Той е бил близък приятел с вече покойния бивш депутат от БСП Илия Божинов, който публично заяви, че е готов да свидетелства срещу „Октопода“.

За връзката на Първанов с Алексей Петров

Между Георги Първанов, като
председател на БСП, и Алексей Петров имало споразумение с цел таксиметровата компания "1280", тогава ръководена от Илия Божинов, да бъде оглавена от Петров.

Пламен Николов разказа, че през 1999 г. е бил посетен от тогавашния зам.-председател на ВС на БСП Никола Койчев.

„Имаме сведения, че помагаш на Илия Божинов да запази мястото си в съвета на директорите на таксиметровата компания „1280“. Имаме сведения, че си му обещал финансова помощ да се увеличи капиталът на фирмата и Божинов да запази мястото си. Искам да те предупредя от името на Георги Първанов, че между него и Алексей Петров има договорка тази компания да бъде дадена на Петров“, казал Койчев на тогавашния шеф на „Мултигруп“.

Договорката между Първанов и бившата барета била таксиметровата компания „1280“ да бъде превърната в гръбнака на партийното ДОТИ (Дирекция "Оперативно техническо издирване“).

„Ако не проявиш сътрудничество, ще имаш челен сблъсък с Алексей Петров. Той ще ви прегази“, е казал още Койчев на Пламен Николов.

Бившият шеф на „Мултигруп“ е отказал да бъде услужлив и да участва в проект за изграждането на частна политическа полиция, която имала за цел да проследява и наблюдава.

След което последвало режисирано освобождаване на Илия Божинов от таксиметровата компания.

А през 1999 година при посещение на Висшия съвет на БСП, водено от Първанов в Китай, в делегацията бил включен и Алексей Петров в качеството си на бизнесмен.

Покойният депутат Илия Божинов също така е бил заплашван и от тогавашния секретар на партията Васил Калинов:

"Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа“. Това споделя приживе самият Илия Божинов в медиите.

За смъртта на Илия Божинов

„Смъртта на Божинов това лято настъпи в изключително удобен момент за Георги Първанов и Алексей Петров“, обяснява Николов. Той припомни, че бившият червен депутат е изявил публично готовност да свидетелства по делото „Октопод“ и да оповести още веднъж тези факти, за които вече е говорил в медиите.

„Защо няма разследване на тази ненадейна смърт. Това не е случайно. Колкото случайно беше стрелбата по Манол Велев и побоят на Огнян Стефанов“, коментира още Пламен Николов.

За освобождаването на Алексей Петров под „домашен арест“ и „замесването“ на Борис Велчев

„Промяната на мярката на Алексей Петров не следва просто буквата на закона, а показва неспособност на прокуратурата по подготви убедително обвинение за шест месеца“, отбеляза Пламен Николов.

Това е смущаващо, тъй
като Борис Велчев беше съветник на президента, преди да бъде избран за главен прокурор, напомни бившият шеф на „Мултигруп“.

Според него обявените проверки за прокурорски чадър над Алексей Петров били само „прах в очите“. Освобождаването на бившата барета сега му давало възможност да влияе на разследването.

Планът на Георги Първанов

„Всички тези процедурни хватки по делото „Октопод“ обслужват стремежа на Георги Първанов да дискредитира правителството на ГЕРБ“, съобщи Пламен Николов.

Той разполагал със сведения, че още от 2009 г. в „мозъчните центрове“ на президента се разработвали множество сценарии за провала на Бойко Борисов.

Още по темата Не, не и само не. Цветанов пледира "невинен" Командира: Президентът е около главата на Октопода

Николов напомни и думите на Първанов след пускането на Алексей Петров, че в държавата „върви полицейски“ сериал, което било опит за дискредитиране на службите.

Гоце Седефчов е глава на Октопода и покровител на Алексей Петров, но и той си има кукловоди, твърди Николов. Според него президентът след изборите ще бъде повишен в кукловод.

„Георги Първанов е един много, много опасен човек“, каза още бившият шеф на „Мултигруп“.

Той изрази готовност да свидетелства по делото „Октопод“, но отбеляза, че не е отишъл в прокуратурата, защото не й вярва.

Категория: Политика
Прочетен: 1407 Коментари: 0 Гласове: 1

В древността думата атеизъм е имала съвсем различен смисъл. За гърците, живели от 400 до 200 г. преди новата ера, атеисти са били тези, които са вярвали само в един Бог. Древните гърци винаги търсели подкрепата на много различни божества.

Бащата на атеизма

За възникването на атеизма литературата предлага объркващи разкази. Човек остава с впечатлението, че атеизмът има много бащи - гръцките софисти, френските материалисти от 18 век, или дори германският философ Фойербах.

Бог е утопия?

Най-старият документ, отричащ Божието съществуване, е съставен още през 1659 г. от анонимен философ. В своя труд Theophrastus redivivus той разкрива противоречия в основите на "трите абрахамски религии", оборва доказателствата за съществуването на Бог и доказва, че Библията е съмнително човешко дело.

Атеистът знае повече

350 години по-късно изследванията показват, че атеистите и агностиците имат много повече познания по отношение на религията, отколкото вярващите.

IQ и религия

39 изследвания, проведени в САЩ между 1927 и 2002 г., доказват, че хората, които имат по-високо образование и по-висок коефициент на интелигентност, са по-често невярващи.

Атеизмът - антинаучен?

90% от американците смятат, че има Господ. А 93% от членовете на Националната академия на науките не вярват в Бог.

Руски зависимости

В Русия ситуацията е подобна. Сред хората с висше образование за вярващи християни се считат 52%, сред тези със средно образование - 67%, а сред хората с незавършено средно образование вярващите са 88%.

А германците?

Според европейско изследване от 2005 г., 25% от германците вярват, че няма Бог или каквато и да било висша сила.

Атеизмът в България

Според същото изследване на Евробарометър от 2005 г., в България само 40% от хората вярват в Бог, други 40% вярват в "нещо като дух или висша сила", а 13% не вярват нито в едното, нито в другото.

Тоест, 13% от българите са атеисти. Съществуват обаче мнения, според които атеистите са повече от 25%.

Английски нагласи

Само 7% от англичаните ходят в неделя на църква, а в големите градове като Манчестър - само 2%.

70% от младите англичани пък въобще не се интересуват от религия. Едва 5% откриват в нея отговор на въпроса за Началото. Става дума най-вече за хора от етническите малцинства.

Много известни учени, писатели, актьори и хора на изкуството са признали, че са агностици или атеисти. Ето аргументие на някои от тях:

Брад Пит

Актьорът Брад Пит казва: "Аз съм 20% атеист (невярващ) и 80% агностик (незнаещ). В крайна сметка никой не знае какво се случва накрая." Една от най-големите роли на Брад Пит е във филма "Седем" - трилър за седемте смъртни гряха.

Мерил Стрийп

Известната холивудска актриса казва: "Основите на различните вероизповедания са подозрителни, защото издигат стени, които ни разделят. Отхвърлям упрека, че няма как да предадеш морални ценности на децата си, ако живееш далеч от църквите и храмовете."

Зигмунд Фройд

Според бащата на психоанализата Зигмунд Фройд (1856-1939) религията е един вид колективна невроза. Негови са и думите: "Религиозните представи са илюзии! Сбъдване на най-старите, най-спешните и най-силните желания на човечеството."

Уди Алън

Американският режисьор Уди Алън казва: "Разбира се, че има отвъден свят. Въпросът гласи: на какво разстояние се намира от центъра на града и до колко часа е отворен?" Алън споделя, че е станал атеист покрай страстта си към хумора.

Стивън Хокинг

Британският астрофизик Стивън Хокинг е най-известният космолог в наше време. В най-новата си книга "Големият проект - ново обяснение на света" той нарича Бог ненужен.

Хокинг казва: "Божията ръка не ни е нужна за обяснението на Вселената. Тъй като разполагаме със закон като този за земното притегляне, знаем, че няма как една Вселена да изникне от нищото".

Салман Рушди

"На едно чисто теоритично ниво приемам "борбата на религията" в името на Доброто. В моя личен живот обаче тя имаше зло отражение".

Това са думи на британско-индийския поет Салман Рушди. Заради сатиричното му произведение "Сатанински строфи" през 1988 г. иранският аятолах Рухола Хомейни го обявява за вероотстъпник и предлага награда от 3 милиона долара за главата му.

Карл Маркс

Религията е опиум за народа, е казал Карл Маркс. Негови са и следните думи: "Религията е въздишката на потиснатата твар, тя е сърцето в един безсърдечен свят, тя е духът на бездуховните състояния."

 


Категория: Политика
Прочетен: 1422 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене