Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: georgesavoy
Категория: Политика
Прочетен: 899251
Постинги: 205
Коментари: 522
Гласове: 178
Календар
«  Октомври, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Криминале по неразрешени показни убийства
Автор: georgesavoy Категория: Политика
Прочетен: 899251 Постинги: 205 Коментари: 522
Постинги в блога от 07.10.2014 г.
Целият материал в: https://www.facebook.com/george.savov.39

Учени направиха първи намек за живот след смъртта Смъртта е депресиращо неизбежен завършек на живота, но сега учените твърдят, че са намерили някаква светлина в края на тунела
Смъртта е депресиращо неизбежен завършек на живота, но сега учените твърдят, че са намерили някаква светлина в края на тунела, пише "Дейли Телеграф".

Най-голямото, провеждано някога, медицинско изследване на хора близо до смъртта и преживявания извън тялото, показва че някакви

преживявания могат да продължат дори и след като мозъкът е напълно изключен.

Това е много спорен въпрос, към който доскоро е подхождано с широко разпространен скептицизъм.

Учените от университета в Саутхемптън обаче  прекарали четири години в проучване на повече от 2000 души, чиито сърца са спирали в 15 болници из Великобритания, Австрия и САЩ.

Изследователите окрили, че

40% от хората, които оцелели описват някакъв вид "съзнание" във времето, когато са били в клинична смърт преди сърцата им да бъдат рестартирани.

Един мъж дори разказва, че е напуснал тялото си и е гледал как го реанимират от ъгъла на стаята. Въпреки че е бил в безсъзнание и "мъртъв" в продължение на три минути 57-годишният социален работник от Саутхемптън описва действията на медицинския екип в подробности, както и звука от машините.

"Знаем, че мозъкът не може да функционира, когато сърцето спре да бие", казва д-р Сам Парниа, бивш научен сътрудник в университета в Саутхнемптън, сега в Държавния университет на Ню Йорк, който е ръководител на проучването.

"В този случай обаче някакъв вид съзнание е продължило в рамките на три минути, след като сърцето е спряло да бие, въпреки че обикновено мозъкът се изключва в рамките на 20 – 30 секунди след спирането на сърцето.

Човекът е описал подробно всичко, което се е случило в стаята му,

но най-важното е, че той е чул две писукания от една машина, която издава този шум на интервали от три минути. Така бихме могли да определим колко е продължило това негово преживяване.

Той изглежда доста надежден източник, а и всичко, което разказа, че се е случило, наистина се е случило в стаята, в която са го реанимирали", казва д-р Парниа.

От 2060 проучени души със сърдечен арест 300 оцеляват, а от тях 140 казват, че са били в някакъв вид съзнание, докато са били реанимирани.

Въпреки че мнозина не успяват да си спомнят конкретни подробности, някои теми се повтарят.

Един на всеки петима казва, че е почувствал необичайно спокойствие, докато почти една трета от хората споделят, че времето се е забавило или забързало.

Някои си припомнят, че са видели ярка светлина, златна светкавица или отблясък от слънцето. Други разказват, че са почувствали страх или, че се давят, или че са влачени през дълбока вода. 13% казват, че са почувствали как се отделят от телата си, а същият процент хора твърдят, че чувствителността им е била повишена.

Д-р Парниа смята, че много повече хора са имали преживявания,когато са били в клинична смърт, но лекарствата и успокоителните, използвани в процеса на реанимация може да са блокирали спомените им.

"Прогнозите сочат, че милиони хора са имали ярки преживявания във връзка със смъртта, но научните доказателства в най-добрия случай са двусмислени.

Много хора предполагали, че това са халюцинации или илюзии, но изглежда, че те отговарят на реални събития.

Тези преживявания изискват по-нататъшни изследвания", казва в заключение д-р Парниа.

Източник: в. "Дейли Телеграф"    
Категория: Политика
Прочетен: 1384 Коментари: 0 Гласове: -1
Последна промяна: 07.10.2014 15:00
Търсене